Anchetă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce un bărbat a murit în urma unei o intervenţii chirurgicale minore

Un bărbat de 58 de ani a murit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, iar familia sa susţine că decesul a venit după ce ar fi contactat o infecţie intraspitalicească. În spital a fost demarată deja o anchetă internă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1818 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce un bărbat a murit în urma unei o intervenţii chirurgicale minore

Anchetă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi după ce un bărbat a murit în urma unei o intervenţii chirurgicale minore

Alexandru Iliou s-a internat în data de 1 octombrie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi trata o bătătură. Potrivit ginerelui său, rana ar fi fost la degetul mare de la picior şi ar fi apărut din cauza diabetului de care suferea bărbatul.

A fost operat la picior, iar medicii i-au lăsat rana deschisă tocmai din cauza diagnosticului său de diabet, pentru a vedea dacă se vindecă.

În tot acest timp, starea sa a început să se înrăutăţească.

„Vineri, pe 13 octombrie a început să acuze dureri de burtă, crampe, asistentele au zis că se alintă, că nu are de la ce să fie aşa ceva", a povestit Alexandru Costan, ginerele pacientului.

Potrivit acestuia, bărbatul se simţea din ce în ce mai rău şi, deşi era internat de aproape două săptămâni medicii nu ar observat că a făcut şi apendicită. Pentru acest diagnostic medicii au intervenit duminică.

„Cum tu nu îi faci, nu vezi, nu palpezi, să fie operat duminică, deci nici vineri nu a fost cum trebuie controlat, nici sâmbătă, tocmai duminică se simţea foarte rău şi după ce am facut foarte mari presiuni a venit şi i-au facut ecografie”, explicat ginerele.

Ruda lui Alexandru Iliou crede că socrul său a făcut şi o infecţie cu clostridium dificilae.

„De clostridium am aflat noi, am văzut în fişă, ulterior ne-a fost confirmat şi de către medici, nu înţelegeam, noi ne-am bucurat că e internat la rezervă, dar ei de fapt l-au băgat acolo pentru izolare”, susţine Alexandru Costan.

Alexandru Iliou a fost operat de urgenţă duminică, iar marţi a fost declarat decesul.

Conducerea spitalului a demarat deja o ancheta in acest caz pentru a vedea dacă poate fi cineva tras la răspundere.

„Aflând despre ce este vorba m-am dus personal să vad cazul respectiv în secţia de Chirurgie 3 unde se afla pacientul, apoi am făcut o evaluare, chemând medicii chirurgi de acasă să îmi explice succint şi foarte clar care a fost traseul pacientului până a ajunge la chirurgie Luni la prima ora m-am autosesizat şi am convocat în regim de urgenţă comitetul director, am format o comisie de anchetă internă”, a declarat Ioan Bârliba, managerul Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi.

Rudele bărbatului vor depune o plângere penală pentru malpraxis, dar vor sesiza şi Colegiul Medicilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici