Anchetă pentru ucidere din culpă în Gorj, în urma decesului unui bebeluş de 5 luni

  • Bebeluşul de cinci luni a murit, marţi, înecat cu mâncare
  • Poliţiştii din Gorj au început o anchetă
  • Părinţii copilului sunt beneficiari de ajutor social
218 afișări
Imaginea articolului Anchetă pentru ucidere din culpă în Gorj, în urma decesului unui bebeluş de 5 luni

Anchetă pentru ucidere din culpă în Gorj, în urma decesului unui bebeluş de 5 luni

Poliţiştii din judeţul Gorj au început o anchetă pentru ucidere din culpă, după ce un bebeluş de cinci luni a murit, marţi, înecat cu mâncare. Copilul a fost transportat cu elicopterul SMURD de la Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu-Jiu la spitalul din Craiova, unde a decedat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bebeluşul de 5 luni a murit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Craiova. Acesta fusese transferat de la UPU Târgu-Jiu, luni seara, unde ajunsese în stop cardio-respirator. "Un copil de cinci luni, căruia i s-a dat să mănânce, l-au adormit apoi şi probabil că a aspirat mâncarea. S-a cerut ambulanţa, s-a resuscitat, a fost destul de grav, cianotic, s-a resuscitat de către ambulanţă, a ajuns la Pediatrie, apoi în ATI s-au continuat procedurile de resuscitare. S-au luat toate măsurile terapeutice şi ulterior s-a decis transferul către Craiova. A fost trimis cu elicopterul", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Nicoleta Coleaşă, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Poliţiştii din Gorj au început o anchetă pentru ucidere din culpă, după decesul bebeluşului de cinci luni. "În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă", a precizat, pentru MEDIAFAX, Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Părinţii copilului sunt beneficiari de ajutor social şi locuiesc în comuna Băleşti, judeţul Gorj. Aceştia mai au doi copii, iar primarul din localitate a decis să le acorde un sprijin financiar. "Este probabil o neglijenţă. Oricum, e regretabil. Este vorba de un bebeluş de cinci luni, e regretabil că se întâmplă astfel de incidente. Dintr-o neglijenţă, probabil. Familia respectivă a fost permanent monitorizată, prin Compartimentul de Asistenţă Socială. E o familie cu probleme sociale, o familie care beneficiază cu tot ce ţine de drepturile sociale, mă refer la ajutor social, la alocaţia pentru susţinerea familiei. Familia a fost sprijintă mereu. Mai au două fete, minore. Am făcut anchetă socială, în urma decesului bebeluşului de cinci luni şi nu se atestă faptul că au fost lovite sau neîngrijite de către părinţi. Am ajutat şi noi familia, cu un ajutor de urgenţă de 500 de lei, fonduri disponibile din rezerva pentru ajutoare de urgenţă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici