Ancheta privind bărbatul de 261 de kilograme plimbat între spitale. Comisia consideră că s-a acţionat corect

O comisie mixtă care a verificat cazul pacientului supraponderal purtat între spitalele din Suceava şi Fălticeni a constatat, miercuri, că s-a acţionat adecvat şi că modul în care au comunicat instituţiile a dus la orientarea corectă a pacientului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1378 afișări
Imaginea articolului Ancheta privind bărbatul de 261 de kilograme plimbat între spitale. Comisia consideră că s-a acţionat corect

Ancheta privind bărbatul de 261 de kilograme plimbat printre spitale. Comisia consideră că s-a acţionat corect

O comisie mixtă de control formată din reprezentanţi ai DSP, CJAS şi Colegiului Medicilor Suceava a verificat cazul unui pacient cu greutate de 261 de kilograme care a fost transferat de la Spitalul din Fălticeni spre SJU Suceava de unde a fost dus înapoi la Fălticeni şi ulterior la SJU Suceava.

În raportul comisiei, făcut public miercuri, se menţionează că pacientul este asigurat, dar că nu are emis un card de sănătate pe numele său, fiind un pacient cu nevoi speciale prin obezitatea morbidă şi afecţiunile asociate.

Comisia a constatat că pacientul a fost adus de un echipaj SMURD la Compartimentul de Primiri Urgenţe Fălticeni în data de 3 octombrie, la ora 11.10, unde a fost diagnosticat cu hernie ombilicală, obezitate morbidă, ulcer varicos gambă bilateral , BPOC şi HTA secundară.

Datorită complexităţii cazului şi a resurselor limitate de la Spitalul Municipal Fălticeni, s-a decis transferul la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. loan cel Nou" Suceava de unde a fost externat în 5 octombrie de la secţia chirurgie şi trimis către Spitalul Municipal Fălticeni.

Medicul de la SJU Suceava a emis în acest sens un bilet de trimitere pentru servicii medicale clinice, o scrisoare medicală şi un bilet de ieşire din spital, iar intenţia medicului curant a fost de a asigura o asistenţă medicală adecvată pacientului cu nevoi speciale, dincolo de o simplă externare din Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. loan cel Nou" Suceava, a constatat comisia.

Totodată, se arată în comunicat, că transferul s-a efectuat de un echipaj de transport special SMURD "în virtutea practicii curente" pentru cazuri similare. Medicul chirurg din Spitalul Municipal Fălticeni nu a considerat necesară internarea şi a trimis pacientul către compartimentul dermato-venerologie pentru consult de specialitate, respectiv ulcer varicos gambă bilateral.

În aceeaşi zi, la ora 19.10, pacientul este adus din nou la CPU- Spitalul Municipal Fălticeni de un echipaj SMURD, iar medicii au luat decizia, împreună cu directorul medical, internarea în Secţia de Cardiologie unde se asigură condiţii speciale de cazare.

Ulterior, în data de 8 octombrie, pacientul este transferat din nou de la Spitalul Municipal Fălticeni la UPU - SMURD Suceava deoarece necesită monitorizare permanentă în ATI.

În acest caz, la SJU Suceava, printr-o dispoziţie a managerului, s-a constituit o comisie care să stabilească un punct de vedere asupra prezentării, evaluării, diagnosticării, tratamentului şi recomandărilor făcute pacientului, iar la Spitalul Municipal Fălticeni a fost întocmit un plan de îngrijire a respectivului pacient.

Directorii medicali din cele două spitale au convenit ca pacientul să fie direcţionat către Compartimentul de Îngrijiri paliative din comuna Vadu Moldovei, din structura Spitalului Municipal Fălticeni unde a rămas internat până în data de 7 noiembrie.

"Comisia de control a apreciat că unităţile sanitare au acordat îngrijiri medicale şi au efectuat investigaţiile paraclinice adecvate pentru rezolvarea cazului medical. Modul în care au comunicat conducerile celor două spitale a dus, în final, la orientarea corectă a pacientului spre serviciile spitaliceşti necesare", se arată în finalul raportului comisiei mixte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici