Anchetatorii au pus sub acuzare 21 de persone implicate în trafic de droguri şi etnobotanice

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au pus sub acuzare 21 de persoane, implicate în trafic cu etnobotanice şi droguri, luni fiind făcute 15 percheziţii la mai multe societăţi şi reşedinţe ale acuzaţilor, informează Poliţia Română.

230 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii au pus sub acuzare 21 de persone implicate în trafic de droguri şi etnobotanice

Anchetatorii au pus sub acuzare 21 de persone implicate în trafic de droguri şi etnobotanice (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Timp de aproximativ un an, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti –Serviciul Antidrog - Biroul Substituenţi Droguri şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat investigaţii pentru probarea activităţii infracţionale a unor grupuri infracţionale, specializate în distribuţia de substituenţi de droguri (etnobotanice) şi droguri, pe raza Capitalei.

"În cauză, a fost probată activitatea infracţională a 21 de suspecţi cu vârste cuprinse între 20 şi 49 de ani, care, în calitate de administratori, asociaţi ori vânzători în cadrul unor societăţi comerciale, au comercializat substituenţi de droguri şi droguri prin punctele de lucru ale firmelor (magazine) dar şi stradal", precizează sursa citată.

Luni dimineaţa, în baza autorizaţiilor de percheziţie, poliţiştii antidrog din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat 15 percheziţii simultane la societăţi comerciale, precum şi la reşedinţele şi domiciliile suspecţilor.

În urma percheziţiilor, precum şi a tuturor activităţilor desfăşurate, au fost depistate şi ridicate pentru cercetări aproximativ două kilograme de substituenţi de droguri, cinci autoturisme de lux în valoare totală de aproximativ 200.000 de euro, despre care există date că au fost achiziţionate cu bani obţinuţi din traficul de substituenţi de droguri şi droguri, sumele de 15.480 lei, 900 euro şi 400 dolari, susceptibili a proveni din traficul de substituenţi de droguri şi droguri, cinci laptop-uri, trei unităţi centrale de computer, o tabletă electronică, o casă de marcat, un pistol cu gaze, 21 telefoane mobile şi 21 cartele SIM, diferite documente şi ştampile ale unor firme.

Cele 21 de persoane au fost duse, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, urmând ca la finalizarea audierilor să fie dispuse măsuri legale.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000, efectuarea, cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând ca acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisa de lege, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 194/2012 şi constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 39/2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici