Anchetatorii bănuiesc că poliţistul care şi-a împuşcat părinţii voia să îşi ucidă şi iubita

Anchetatorii orădeni suspectează că poliţistul care şi-a împuşcat mortal părinţii şi care a încercat apoi să se sinucidă voia să îşi ucidă şi iubita, pe care o rugase să coboare faţa blocului, dar aceasta nu a coborât de teamă.

912 afișări
Imaginea articolului Anchetatorii bănuiesc că poliţistul care şi-a împuşcat părinţii voia să îşi ucidă şi iubita

Anchetatorii bănuiesc că poliţistul care şi-a împuşcat părinţii voia să îşi ucidă şi iubita (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bihor, Viorel Gavra, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că este posibil ca Gabriel Venter, poliţistul de 33 de ani care şi-a împuşcat, miercuri seară, părinţii şi apoi a încercat să se sinucidă să fi vrut să o ucidă şi pe iubita sa.

Deşi surse judiciare declarau, iniţial, că femeia ar fi asistat la momentul în care poliţistul s-a împuşcat în cap, după ce avusese o discuţie cu el în faţa blocului în care aceasta locuieşte, Gavra a negat aceste informaţii.

"N-a asistat pentru că nu a coborât din bloc. Din declaraţiile femeii, el a sunat-o, i-a spus că şi-a ucis părinţii şi că o roagă să iasă şi ea în stradă, că el nu vrea să facă puşcărie. Femeii i-a fost frică să coboare", a declarat Gavra, adăugând: "Presupun că a vrut să o ucidă şi pe ea".

Poliţistul din Oradea care şi-a împuşcat mortal părinţii, miercuri noapte, după care a încercat să se sinucidă, fiind internat în comă, este cercetat penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru omor calificat şi omor deosebit de grav.

Potrivit medicilor, poliţistul, care a fost internat în comă la Spitalul Judeţean din Oradea, nu are nicio şansă de supravieţuire, fiind în moarte cerebrală.

Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi, la Parchetul Tribunalului Bihor au fost audiate mai multe persoane, între care iubita poliţistului şi soţul acesteia.

În cursul zilei de joi, la Oradea a ajuns o echipă a Corpului de control al Poliţiei Române, pentru a stabili cum a justificat poliţistul Gabriel Venter ridicarea de la Poliţia municipală a armei cu care şi-a împuşcat mortal părinţii.

Conform unor surse judiciare, echipa Corpului de control a IGPR va face verificări şi în privinţa modului în care poliţistul a părăsit serviciul cu arma din dotare.

Potrivit surselor citate, poliţistul a ieşit din serviciu miercuri la ora 16.00, când ar fi trebuit să predea arma la camera de armament a Poliţiei municipiului Oradea.

Miercuri noapte, poliţistul Gabriel Venter şi-a împuşcat mortal părinţii, după care şi-a tras un glonţ în cap, el fiind dus la spital în comă profundă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, declara că tragicele evenimente au început miercuri, în jurul orei 21.30, când Venter a mers cu maşina personală la locul de muncă al tatălui său, care lucra pe strada Rampei, în zona Triajului CFR, ca agent de pază. Poliţistul l-a împuşcat în zona abdominală, martorii relatând că s-au auzit două focuri de armă.

Ulterior, poliţistul a mers la locuinţa mamei sale, pe care a împuşcat-o, după care s-a împuşcat în cap, în interiorul autoturismului, în maşină fiind găsit pistolul agentului.

O colegă de-a tatălui poliţistului, Raveica Cioancă, martor la incident, declara că, înainte să fie împuşcat de către fiul său, bărbatul se întâlnise cu soţia sa. Martora mai povestea că a auzit două focuri de armă, după care a văzut maşina poliţistului demarând în trombă în jurul orei 21.40.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul s-a dus apoi la locuinţa mamei sale şi a împuşcat-o, după care a plecat la locuinţa unde stă iubita sa, o femeie căsătorită, care are un copil.

Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, declara că poliţistul Gabriel Venter, în vârstă de 33 de ani, era încadrat direct la Poliţia de Frontieră Bihor în 2001, după care în 2009 a fost transferat la Poliţia municipiului Oradea, unde şi-a desfăşurat activitatea ca agent de siguranţă publică până în urmă cu o lună, când s-a transferat la Poliţia de proximitate.

Potrivit sursei citate, din primele date a reieşit că ar fi vorba despre o dramă sentimentală, fiind primul caz de acest gen din judeţul Bihor, poliţistul având o relaţie cu o femeie căsătorită, care nu era aprobată de către familia sa.

Dinu mai spunea că la toate testările psihologice poliţistul Venter a fost declarat apt şi, totodată, de-a lungul activităţii sale, el a primit numai calificative de "bine" şi "foarte bine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici