Andronescu: 99,3% dintre elevii care s-au înscris în clasa a IX-a au fost repartizaţi

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că 99,3% din cei 189.588 de elevi care s-au înscris în clasa a IX-a au fost repartizaţi în licee, iar 0,7%, respectiv 1.331 de elevi, au avut un număr prea mic de opţiuni şi vor fi repartizaţi în etapa a doua.

247 afișări
Imaginea articolului Andronescu: 99,3% dintre elevii care s-au înscris în clasa a IX-a au fost repartizaţi

Andronescu: 99,3% dintre elevii care s-au înscris în clasa a IX-a au fost repartizaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Repartizarea computerizată în licee a avut loc joi, la ora 17.00, la sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

Ministrul Educaţiei a mai spus că 61,28% din cei înscrişi au fost repartizaţi la prima opţiune, iar 83,7%, la una din primele trei opţiuni.

Şapte candidaţi au media 10, iar 68,18% au medii între 7 şi 10, a precizat Ecaterina Andronescu.

Înscrierea la licee se face fără examen, pe baza mediei de admitere, compusă din media generală obţinută la tezele cu subiect unic şi din media generală de absolvire a claselor a V-VIII, ambele având o pondere de 50 la sută. Excepţie de la această regulă fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, clasele bilingve şi clasele cu predare în limba minorităţilor naţionale.

A doua repartizare computerizată pentru elevii care au participat şi au rămas nerepartizaţi sau pentru cei care nu au participat la prima etapă de admitere va avea loc în 13 iulie.

Ultima repartizare computerizată va avea loc în intervalul 1-10 septembrie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, au fost alocate 221.000 de locuri pentru elevi în clasa a IX-a, număr aproape egal cu cel din anul precedent.

Colegiul "Sfântul Sava" din Capitală, fruntaş în clasamentul celor mai mari medii

Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Capitală este fruntaş în clasamentul celor mai mari medii de admitere în liceu din această sesiune, media ultimului admis fiind 9,42.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ultima medie la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" a fost 9,42, iar prima - 9,97.

Pe locul doi este Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti, cu ultima medie de admitere 9,31 şi prima 10, apoi Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti (9,31 - 9,96), Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău (9,28-9,96), Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa (9,28 - 9,95), Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" (9,27 - 9,97), Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc" (9,19-9,91), ambele din Bucureşti, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi (9,17 - 9,90), Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi (9,17 - 9,96), Liceul Teoretic Traian din Constanţa (9,14 - 9,80), Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" din Timişoara (9,08-9,96), Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova (9,05 - 10), Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Bucureşti (9,03 - 9,92), Colegiul "Costache Negruzzi" din Iaşi (9,03 - 9,96), Colegiul Naţional "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu Jiu (9,02 - 9,93), Colegiul Naţional "G.Vrânceanu" din Bacău (9 - 9,96), Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" din Suceava (9,00 - 9,95).

Specializările care au dominat topul preferinţelor sunt economic de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" şi matematică-informatică la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", ambele din Capitală.

Primele trei specializări din ţară în ordinea mediei de admitere sunt matematică-informatică, bilingv-engleză de la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova (ultima medie 9,85 şi prima 10), matematică-informatică, bilingv-engleză de la Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti (9,84 ultima medie şi 9,95 prima) şi matematică-informatică, bilingv-engleză de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi şi Colegiul Naţional "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău matematică-informatică, bilingv engleză (9,74 şi 9,96).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici