Andronescu: Adresez rugămintea preşedintelui să promulge legea privind bacalaureatul profesional

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îi adresează preşedintelui Traian Băsescu "rugămintea" de a promulga legea adoptată de Senat prin care a fost introdus bacalaureatul profesional pentru cei care nu doresc să meargă la facultate şi care urmează să se aplice din anul şcolar 2012-2013.

660 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Adresez rugămintea preşedintelui să promulge legea privind bacalaureatul profesional

Andronescu: Adresez rugămintea preşedintelui să promulge legea privind bacalaureatul profesional (Imagine: Marius Dumbravean / Mediafaxfoto)

Andronescu a declarat că introducerea bacalaureatului profesional, prin legea adoptată, deschide posibilitatea celor care nu doresc să urmeze studii superioare să se angajeze în domeniul în care au studiat.

"Senatul o va trimite (legea adoptată luni, n.r.) la promulgare şi îmi doresc din tot sufletul şi adresez şi pe această cale rugămintea preşedintelui să o promulge, ca să putem să trimitem către cei care se interesează şi o aşteaptă. (...) Este vorba de o alternativă, deci este opţiunea elevului şi a familiei lui şi sigur că decizia pe care elevul cu familia lui o ia poate să însemne: «mergem spre învăţământul superior», atunci merge spre bacalaureatul naţional, ca şi până acum sau «nu mai merg spre învăţământul superior, vreau să găsesc un loc de muncă să mă angajez» şi atunci opţiunea este pentru bacalaureatul profesional", a explicat Andronescu.

Ministrul a spus că măsura va fi aplicată din anul şcolar 2012- 2013, precizând că introducerea bacalaureatului profesional nu va însemna că acest examen va fi mai puţin riguros, ci că va fi aplicat la materia studiată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici