Andronescu: Am informat ieri seară inspectoratele despre suspendarea grevei

Ministrul Educaţiei crede că programul în şcoli se desfăşoară normal, întrucât, luni seară, a trimis o notă către toate inspectoratele şcolare prin care anunţa suspendarea grevei şi amânarea tezei la Limba română pentru 7 mai.

13 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Am informat ieri seară inspectoratele despre suspendarea grevei

Andronescu: Am informat ieri seară inspectoratele despre suspendarea grevei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu cred că sunt probleme în şcoli, mai degrabă în anumite zone pot fi probleme induse de anumite grupuri", a declarat, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Demnitarul a precizat că, în bugetul Educaţiei, există fonduri pentru păstrarea nivelului salariului, aşa că una dintre probeleme care creea teamă şi nemulţumire a fost eliminată, iar sindicatele au înţeles că pot suspenda greva.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a spus că până la ora transmiterii acestei ştiri, directorii unităţilor de învăţământ nu le-au raportat situaţii în care elevii să nu fi venit la şcoală.

"Nu avem informaţii despre şcoli în care sunt clase goale", a mai spus Banu.

Totuşi, la prima oră, în multe unităţi de învăţământ, printre care şi Şcoala Centrală, situată la câţiva metri de ISMB, nu s-au susţinut cursuri, întrucât elevii care au avut ore dimineaţă, luni, au fost informaţi că marţi este grevă, motiv pentru care au rămas acasă. În schimb, toţi profesorii au venit la program.

Sindicatele din Educaţie au, marţi, o nouă întâlnire cu ministrul Educaţiei, Andronescu spunând că discuţiile vor viza aspecte privind titularizarea şi calendarul desceentralizării. "Avem nevoie de susţinere, resurse şi pricepere pentru ca sistemul să funcţioneze normal şi cred că la Guvern suntem o echipă care ne susţinem şi vom rezolva problemele", a adăugat Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici