Andronescu: Avem nevoie de bacalaureat diferenţiat, vom organiza mai multe simulări ale examenului

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat marţi, la Guvern, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta, că bacalaureatul din 2013 trebuie să fie diferenţiat cu "rute profesionale" şi că vor fi organizate mai multe simulări ale acestui examen.

681 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Avem nevoie de bacalaureat diferenţiat, vom organiza mai multe simulări ale examenului

Ecaterina Andronescu (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

"Rezultatele din acest an de la bacalaureat indică faptul că la liceele teoretice promovabilitatea a fost de peste 70-80%, în timp ce la liceele industriale, de 20-24%. De asemenea, la repartizarea computerizată, în liceele tehnologice nu ajung cei mai buni elevi", a mai spus ministrul Educaţiei.

Potrivit lui Andronescu, în sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta, rezultatele candidaţilor din promoţiile anterioare sunt mai slabe decât ale celor din promoţia 2012, ceea ce a determinat scăderea promovabilităţii. Tot la această sesiune, absolvenţii promoţiei 2012 de la filiera teoretică au avut promovabilitate de 80-84%, faţă de doar 15-20% la cei din anii anteriori, a precizat demnitarul.

În acest context, Ministerul Educaţiei va încerca, din anul şcolar viitor, să intensifice inspecţiile şcolară, în special la materiile pentru bacalaureat, şi să organizeze mai multe simulări ale examenului, a mai spus ministrul.

Andronescu a adăugat că, pe durata vacanţei, va fi intensificată pregătirea specială pentru elevii care au fost respinşi în prima sesiune. "Vom face o pregătire specială pe care o vom acorda elevilor pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Totodată, la sfârşitul luni august, sperăm să avem o sesiune extraordinară a Senatului, care să se materializeze cu o nouă formă a bacalaureatului în 2013", a spus Andronescu, referindu-se la intenţia introducerii bacalaureatului diferenţiat.

Noul bacalaureat ar presupune introducerea de probe scrise diferenţiate în funcţie de profil şi filieră.

La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat de anul acesta este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici