Andronescu: Boicotarea examenelor naţionale nu reprezintă o soluţie

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, că boicotarea de către profesorii afiliaţi sindicatului "Spiru Haret" a examenului de bacalaureat nu reprezintă o soluţie pentru învăţământul românesc.

28 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Boicotarea examenelor naţionale nu reprezintă o soluţie

Andronescu: Boicotarea examenelor naţionale nu reprezintă o soluţie

"Fără îndoială că nu este aceasta o soluţie aşteptată de sistemul de învăţământ. Eu cred că trebuie să găsim noi soluţii pentru a rezolva aşteptările profesorilor", a spus ea, întrebată despre anunţul profesorilor afiliaţi la sindicatul "Spiru Haret" că intenţionează să boicoteze examenele de bacalaureat.

Andronescu a adăugat că România trece printr-un moment dificil legat de criză, menţionând că și pentru asemenea situații va trebui să fie găsite soluții.

Ministrul Educaţiei a fost audiat, miercuri, în cadrul Comisiei pentru învăţământ a Senatului, prezentându-şi cu această ocazie punctul de vedere legat de investiţiile din învăţământ, curricula şcolară, pregătirea iniţială şi cea continuă a cadrelor didactice, descentralizarea acestui domeniu şi sistemul actual de evaluare periodică a universităţilor.

În timpul discuţiilor pe care le-a avut cu senatorii din Comisia pentru învăţământ, Ecaterina Andronescu a declarat, întrebată despre modul în care tinerii mai sunt stimulaţi prin nivelul salarizării să intre în învăţământ, că salariile acestora reprezintă "cea mai importantă obsesie" a sa.

"Este importantă şi atractivitatea profesiei, dar decizia nu ţine neapărat de salariu, deşi v-am mărturtisit că salariul profesorilor e cea mai importantă obsesie a mea şi poate că vom reuşi să ieşim din criză", a spus ministrul Ecaterina Andronescu.

Rezultatele parţiale ale referendumului printre membrii FSLI din 14 judeţe privind acţiunile de protest arată că aproximativ 80% dintre sindicalişti vor boicotarea examenelor naţionale, iar 60 % susţin declanşarea grevei generale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici