Andronescu: Cei 40.000 lei i-am primit ca manager de proiect după încheierea mandatului de ministru

Ecaterina Andronescu a susţinut că cei aproximativ 40.000 de lei despre care ANI spune că i-a primit ca manager de proiect i-a obţinut după încheierea mandatului de ministru al Educaţiei, ea descriind drept ciudată situaţia în care agenţia îi aduce acuzaţii înaintea programului USL pe educaţie.

126 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Cei 40.000 lei i-am primit ca manager de proiect după încheierea mandatului de ministru

Andronescu: Cei 40.000 lei i-am primit ca manager de proiect după încheierea mandatului de ministru (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Agenţia Naţională de Integritate nu face un act de dreptate şi şi-a exprimat speranţa ca justiţia să-şi facă datoria.

"Nu vreau nicio favoare de la nimeni, am avut mereu frică să respect legea, nu vreau ca imaginea Universităţii Politehnica, care este pe locul 1 din universităţile din România, să fie afectată", a susţinut Andronescu.

Ecaterina Andronescu a explicat că în mai 2008 Universitatea Politehnica Bucureşti a depus la AMPOSDRU un proiect pentru burse de doctoranzi în care au fost cuprinse 120 de persoane cu 1.850 de lei pe lună. Acest proiect a fost aprobat în septembrie 2008, bursele urmând a fi luate de la 1 octombrie 2008.

Andronescu a subliniat încă o dată că nu a primit niciun ban, în calitate de manager de proiect, în perioada în care a fost ministru al Educaţiei şi că a primit aproximativ 2.000 de lei pe lună după încheierea acestui mandat, deşi, legal, ar fi putut lua "de zece ori mai mult". Ea a mai adăugat că atât timp cât a fost ministru acest proiect nu a primit niciun leu de la AMPOSDRU, iar proiectul a fost controlat şi nu s-au constatat nereguli. Totodată, ea a susţinut că din 1 octombrie 2008 până când şi-a încheiat mandatul de ministru, şi-a îndeplinit obligaţiile de profesor şi de a coordona proiecte ale UPB. "Nu este proiectul meu, eu sunt reprezentantul legal al UPB", a conchis rectorul UPB.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu a precizat că nu există incompatibilitate între funcţia de ministru şi cea de manager de proiect, spunând că s-a autosuspendat din funcţia de rector odată cu numirea în funcţia de ministru al Educaţiei. Tocmai pentru a se asigura că nu este în situaţie de incompatibilitate s-a adresat Senatului care a dat mai departe spre judecare comisiei juridice această cerere, emiţând la rândul său un document prin care se spunea că nu există o stare de incompatibilitate între funcţia de rector şi cea de senator.

Rectorul UPB a mai spus că inspectorul ANI Ionela Ulmeanu a invitat-o pe 6 iunie la sediul agenţiei, dar că a aflat că acesteia i s-a luat dosarul, joi, fiindu-i înmânat unui alt inspector de integritate.

Totodată, fostul ministru al Educaţiei a susţinut că nu a primit niciun document oficial de la ANI şi a aflat din presă că este învinuită. În opinia sa, ANI ar fi trebuie să emită o decizie, un act pe care ea să-l poată contesta în justiţie, nu o comunicare aşa cum a făcut, a adăugat Andronescu.

Referindu-se la problema conflictului de interese, Ecaterina Andronescu a spus că în comunicarea transmisă, ANI face referire la funcţionarii publici, dar a subliniat că dascălii şi rectorii nu fac parte din această categorie.

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul instanţei supreme în cazul Ecaterinei Andronescu pentru conflict de interese, deoarece în timpul mandatului de ministru al Educaţiei a fost şi manager în cadrul unui proiect POSDRU, funcţie în baza căreia a încasat aproape 40.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici