Andronescu: Decizia privind organizarea orelor de sport, la latitudinea fiecărei şcoli

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu consideră că şcolile trebuie să hotărască modul în care organizează orele de sport, chiar dacă pentru acest subiect sunt consultări cu parlamentarii din Comisiile de învăţământ, organizaţiile sindicale, de părinţi sau de elevi.

20 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Decizia privind organizarea orelor de sport, la latitudinea fiecărei  şcoli

Ministrul Educaţiei: Decizia privind organizarea orelor de sport, la latitudinea fiecărei şcoli

"Nu vreau să impun niciun program privind organizarea orelor de sport. Nu pot obliga şcolile să organizeze orele de sport într-o anumită zi sau după un anumit program. În schimb, putem discuta diverse variante de lucru, putem să ne împărtăşim experinţa personală în domeniu. Cred însă că, indiferent de rezultatul consultărilor, şcoala este cea care hotărăşte ce program este mai bun pentru profesori şi elevi", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, fost ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău, susţine ideea lui Andronescu.

"Cred că orele de sport nu pot rămâne în forma actuală, pentru că numai sport nu este. Sunt sute de scutiri de la ora de educaţie fizică. Cred însă că avem dreptul să discutăm cât mai multe variante. Avem multe ciorne privind acest subiect", a adăugat Hărdău.

Andronescu a criticat actualul sistem în care orele de sport sunt urmate de ore de curs, miercuri, la întâlnirea avută cu senatorii din Comisia pentru învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici