Andronescu: Nu e exclus să închidem licee dacă 2 ani au avut note slabe la bac, analizăm şi admiterea

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va analiza rezultatele la bacalaureat, dar şi admiterea în licee, unde mii de copii intră în clasa a IX-a cu medii cuprinse între 3 şi 4,99, apoi vor fi luate măsurile ce se impun, nefiind exclusă închiderea unor şcoli cu rezultate foarte slabe.

402 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Nu e exclus să închidem licee dacă 2 ani au avut note slabe la bac, analizăm şi admiterea

Ecaterina Andronescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Nu excludem ideea închiderii unor şcoli care şi anul trecut au avut rezultate slabe la bacalaureat şi care nu au luat nicio măsură pentru ameliorarea situaţiei. Dar nu vom face nimic decât după o ananliză atentă. Stăm blând şi judecăm drept", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Analiza trebuie să fie una realistă, lunând în calcul foarte mulţi factori, a precizat Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminică, că rezultatele de la bacalaureat - 43,04 la sută - sunt sub aşteptările celor din sistemul de învăţământ, încurajându-i însă pe elevii care nu au trecut examenul să renunţe la vacanţă şi să meargă la cursurile remediale.

Deşi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele două decenii, Andronescu a refuzat să le califice, precizând că are "proprietatea cuvintelor" şi că se gândeşte la elevi şi părinţi.

"Nu sunt rezultate care să mulţumească pe cineva din sistem, dar nu vreau să-i descurajăm pe copii şi pe părinţi", a spus Ecaterina Andronescu, precizând că elevii trebuie să participe la cursurile remediale ce vor fi organizate de şcoli până la examenul din august.

Etapa a doua a examenului de bacalaureat are loc în august, iar ministrul Educaţiei a spus că elevii vor fi ajutaţi pentru a se pregăti, în acest sens urmând a fi organizate cursuri.

Promovabilitatea la sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, la nivel naţional, este de 43,04 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

În 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la sută la nivel naţional, înaintea contestaţiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici