Andronescu: "Nu exclud desfiinţarea unor licee", după rezultatele finale la bacalaureat

După ce pe site-ul edu.ro s-au publicat online REZULTATE BACALAUREAT 2012, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat într-un interviu pentru gândul că aşteaptă ca "după contestaţii, să ajungem ca procent de promovare în jurul cifrei de anul trecut, respectiv 44%"

1511 afișări
Imaginea articolului Andronescu: "Nu exclud desfiinţarea unor licee", după rezultatele finale la bacalaureat

Ecaterina Andronescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit datelor publicate pe edu.ro, după afişarea online a rezultatelor la BAC 2012, rata oficială de promovare este de 43% la nivelul întregii ţări.

Întrebată de gândul care sunt măsurile pe care le va lua, Ecaterina Andronescu a declarat că, după ce vom avea REZULTATE FINALE la BACALAUREAT 2012, ministerul va organiza cursuri speciale de pregătire pentru elevii care nu au promovat bacalaureatul în 2012. "Ideea este să încercăm să adunăm câţi mai mulţi dintre elevii care nu au luat bacalaureatul şi să încercăm să le oferim pregătirea necesară, atât cât se mai poate, pentru a avea rezultate bune în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului", spune Ecaterina Andronescu.

La întrebarea ziarului gândul dacă, după publicarea pe edu.ro a ultimelor rezultate la BAC 2012, nu exclude măsuri care pot merge chiar şi până la desfiinţarea unor licee în care, de exemplu, niciun elev nu a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat, ministrul a răspuns: "Nu exclud desfiinţarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puţin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situaţiei, înseamnă că tu liceu nu mai ai calitatea morală să funcţionezi. Aşadar, nu exclud o astfel de măsură drastică, dar nici nu vreau să trag concluzii pripite înainte de a face o analiză serioasă pe trei paliere: la nivel naţional, judeţean şi la nivelul şcolilor. Ceea ce vă pot spune încă de acum e că această analiză şi concluziile ei se vor transforma într-un set de măsuri care vor fi incluse în Regulamentul de funcţionare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici