Andronescu: Numărul diplomelor false nu este 15.000, ci 3-400

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, la audierea sa în Comisia pentru învăţământ, că numărul real de diplome false eliberate nu este de 15.000, aşa cum s-a vehiculat iniţial, ci de 300-400 de diplome, "dar este absolut grav".

22 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Numărul diplomelor false nu este 15.000, ci 3-400

Andronescu: Numărul diplomelor false nu este 15.000, ci 3-400

"Este clar că nu vorbim de 15.000 de diplome. (…) După evaluările pe care le-am făcut acum, e vorba de sute de diplome, dar este absolut grav", a arătat ministrul.

Potrivit afirmaţiilor sale, corpul de control al ministrului este plecat pentru a face evaluările astfel încât tot acest "proces" dă fie adus la lumină.

Ecaterina Andronescu a spus că ministerul a trimis, de asemenea, o solicitare la toate universităţile care au dreptul să organizeze examen de licenţă să facă propria verificare, adică să vadă dacă au primit la licenţă candidaţi de la universităţi desfiinţate în perioada 2001-2002.

"Acum verificăm toate examenele de licenţă pentru toţi candidaţii care au provenit de la aceste universităţi desfiinţate în perioada 2001-2002", a mai precizat Andronescu, adăugând că "este clar că vorbim de falsuri de cea mai joasă speţă".

Ministrul Educaţiei a menţionat că este vorba despre diplome de bacalaureat falsificate care nu au nicio legătură cu diplomele de bacalaureat emise de licee, acestea din urmă prezentând elemente de securizare.

"Încercăm să depistăm toate cazurile de diplome de bacalaureat false şi să vorbim cu universităţile să le anuleze", a conchis ministrul Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost audiată, miercuri dimineaţa, în cadrul Comisiei pentru învăţământ din Senat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici