Andronescu: Resping acuzaţiile mincinoase ale PDL legate de OUG privind diplomele educatorilor

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că respinge acuzaţiile "mincinoase" ale PDL la adresa OUG privind diplomele educatorilor şi a arătat că actul normativ "vine să corecteze aberaţiile făcute pe timpul lui Daniel Funeriu în Legea 1 a învăţământului".

388 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Resping acuzaţiile mincinoase ale PDL legate de OUG privind diplomele educatorilor

Ecaterina Andronescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Resping acuzaţiile mincinoase ale PDL, Ordonanţa 92/2012 vine să corecteze aberaţiile făcute pe timpul lui Funeriu în Legea 1, vine şi reintroduce funcţiile de educator/educatoare, învăţător/învăţătoare", a spus Ecaterina Andronescu.

Ea a arătat, într-o conferinţă de presă, că Legea învăţământului desfiinţa funcţiile de educator/educatoare, învăţător/învăţătoare şi ca urmare "cei peste 40.000 de oameni care deţineau aceste funcţii în sistem şi sunt titulari în sistem nu mai existau".

"Ca urmare, Ordonanţa 92/2012 vine şi reintroduce aceste funcţii care, după opinia mea, trebuie să rămână cât în sistemul nostru de învăţământ avem titulatori educatori/educatoare, înăţători/învăţătoare. Domnul Funeriu, prin metodologia pe care a elabtorat-o a stabilit faptul că absolvenţilor de licee pedagogice, educatoarelor şi învăţătoarelor li se pot echivala pe baza ordonanţei practice studiile de licenţă. Lucrul acesta nu se întâmplă nicăieri în lume. Studiile de licenţă se termină cu o diplomă care dă drepturi deţinătorului ei, câştigate prin studii. Domnul Funeriu dă această posibilitate de echivalare pe baza experienţei şi stabileşte că dacă în patru ani nu se fac aceste echivalări, omul pleacă din sistem. Ceea ce ordonanţa nu face. Ordonanţa nu vorbeşte de echivalări, şi spune că cei care sunt acum educatori/educatoare, învăţător/învăţătoare pot să-şi continue studiile de licenţă şi să devină profesori şi le dă pentru aceasta o perioadă de şase ani", a explicat Ecaterina Andronescu fost ministru al Educaţiei.

Ea a arătat că ordonanţa va intra în Parlament şi poate fi astfel amendată.

Ecaterina Andronescu a precizat că ea va propune în Parlament să se scoată obligativitatea celor şase ani.

"Eu voi propune ca cei care sunt acum educator/educatoare, învăţător/învăţătoare şi doresc să-şi continue studiile să poată să facă acest lucru, dar să nu se creeze obligativitate", a precizat Ecaterina Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici