Andronescu: Şcoala de la care sunt copiii blocaţi la Londra să facă plângere la ANPC

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu cere şcolii de la care provin copiii care au stat blocaţi peste 17 ore pe Aeroportul Luton să facă plângere la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) împotriva compaiei Wizz Air, responsabilă pentru această situaţie.

66 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Şcoala de la care sunt copiii blocaţi la Londra să facă plângere la ANPC

Andronescu: Şcoala de la care sunt copiii blocaţi la Londra să facă plângere la ANPC (Imagine: Mediafax Foto)

Andronescu a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că o asemenea posibilitate ar trebui luată în calcul şi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că va discuta şi cu juriştii ministerului, pentru a vedea dacă şi instituţia pe care o conduce poate face o plângere în acest sens.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a făcut un apel la profesorii care organizează acţiuni cu elevii să verifice recomandările firmelor care sunt implicate. Argumentul ministrului Educaţiei a fost că în cazul Wizz Air s-au mai înregistrat incidente similare.

Un grup de 50 de copii şi 13 profesori, majoritatea de la Liceul I.L. Caragiale din Bucureşti, au stat blocaţi, sâmbătă, timp de peste 17 ore, pe aeroportul din Luton, situat la 45 de kilometri de Londra. Copiii au stat fără apă şi fără mâncare, în tot acest timp neprimind nicio explicaţie de la reprezentanţii Wizz Air.

Citeşte şi:

Grupul de elevi blocat la Londra a plecat spre România

Zeci de elevi, blocaţi de mai multe ore pe aeroportul Luton (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici