Angajat al fabricii de arme din Cugir, împuşcat în timpul serviciului/ ITM anchetează incidentul

Angajatul Fabricii de Arme din Cugir s-a împuşcat accidental în picior, vineri, în timpul serviciului, în poligonul de încercare, în timp ce regla un pistol, acesta nefiind împuşcat de un coleg, aşa cum s-a crezut iniţial. Poliţia şi ITM Alba anchetează incidentul.

589 afișări
Imaginea articolului Angajat al fabricii de arme din Cugir, împuşcat în timpul serviciului/ ITM anchetează incidentul

Angajat al fabricii de arme din Cugir, împuşcat de un coleg la serviciu

Accidentul de muncă soldat cu rănirea prin împuşcare a unui bărbat a avut loc, vineri, la fabrica de arme din Cugir. Iniţial s-a crezut că bărbatul a fost împuşcat accidental de un coleg, însă apoi s-a stabilit că victima s-a rănit singură, când regla un pistol.

Potrivit poliţiştilor, victima este un bărbat în vârstă de 38 de ani, care a fost transportat la spital în stare stabilă.

„O persoană a fost rănită, prin împuşcare, în picior. A fost transportată, în stare stabilă, la spital. Accidentul s-a produs în poligonul de încercare al fabricii. Facem cercetări”, a transmis Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

ITM Alba a deschis o anchetă, pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă.

”A fost rănit unul dintre lăcătuşi, în timp ce regla o armă care a fost testată în poligon. A rămas cartuşul pe ţeavă, a zburat în tavan şi după aceea l-a lovit în pulpa unui picior. Bărbatul a fost transportat la spital, nu avem încă concluziile medicilor însă cel mai probabil va fi în incapacitate de muncă pentru o perioadă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, inspectorul Vasile Suciu, de la ITM Alba.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Cugir, unde a fost stabilizat şi apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia unde va fi operat.

”Pacientul a fost internat pe secţie de Ortopedie-traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia în vederea unei intervenţii chirurgicale. Acesta se află în stare stabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Alexandra Mateş.

Un alt accident grav, la aceeaşi fabrică, s-a produs în luna noiembrie 2018, când un incendiu cu degajare mare de fum a izbucnit, după o explozie, într-un tunel subteran de testare. Toţi angajaţii au reuşit să iasă din clădire, cu excepţia unei femei care a fost găsită carbonizată. În acest caz s-a întocmit un dosar penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici