Video Angajaţi ai Romprest, agresaţi în timp ce făceau curăţenie în Sectorul 1 (VIDEO)

Mai mulţi angajaţi ai firmei Romprest, una din societăţile care face curăţenie în sectorul 1 al Capitalei, au fost bătuţi şi ameninţaţi de persoane necunoscute, înarmate cu cuţite şi bâte, joi dimineaţa.

13 afișări

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii s-au autosesizat în legătură cu faptul că mai multe persoane au fost agresate, motiv pentru care le-au chemat pe acestea la audieri.

Astfel, la Secţia 2 Poliţie sunt audiate aproximativ 15 persoane care susţin că au fost bătute de un grup de şase persoane necunoscute.

Potrivit poliţiştilor, până la ora transmiterii acestei ştiri, niciuna dintre persoanele agresate nu depusese plângere, iar în lipsa acestui document nu poate fi începută cercetarea penală a agresorilor. În cazul în care persoanele bătute sau ameninţate vor depune plângere, agresorii ar putea fi cercetaţi pentru lovire şi alte violenţe.

Romprest Service a informat că, joi dimineaţa, până la oara 11.00, au avul loc cel puţin cinci incidente separate, în care angajaţii Diviziei de Salubritate au fost "atacaţi, bătuţi şi ameninţaţi de către indivizi neidentificaţi, înarmaţi cu cuţite, bâte şi alte arme albe".

"Locaţiile în care au avut loc aceste evenimente corespund repartizării zonelor de activitate în care Compania Romprest desfăşoară servicii de curăţenie stradală. Mai exact agresiunile au fost comise în zona pasajului Casei Presei Libere, zona capătului liniei de tramvai 41, Calea Dorobanţi - zona Televiziunii Române, Bulevardul Mărăşti - zona Caşin, Arcul de Triumf, zona străzii Nae Caramfil", a precizat conducerea firmei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, "agresiunile au fost marcate de ameninţări cu moartea tipice găştilor de bătăuşi care acţionează la comandă".

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a cerut, joi, ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, să intervină pentru ca Poliţia să rezolve în cel mai scurt timp acest caz.

Edilul sectorului 1 a mai spus că nu ştie cine sunt agresorii, descoperirea acestora fiind de competenţa Poliţiei, dar există indicii care ar putea duce la identificarea mai rapidă a acestora.
"Unul din agresori a spus unui lucrător: «Ai luat locul de muncă al soţiei mele», altul a spus «Dispăreţi din Sector!». Alţii trebuie să tragă concluziile referitoare la identificarea agresorilor. Poliţia se ocupă de întregul caz", a mai spus Andrei Chiliman.

Primarul le-a transmis agresorilor că, indiferent de acţiunile lor, planurile pentru organizarea licitaţiei pentru alegerea unei firme care să se ocupe de salubrizarea sectorului 1 nu vor fi schimbate.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, vicepreşedinte PNL, a declarat, joi, că va cere ministrului Justiţiei să ancheteze "acţiunea de tip mafiot" împotriva angajaţilor Romprest", care arată "ce poate face PD când interesele" partidului sunt lezate.

"I-am cerut primarului (Andrei Chiliman - primarul sectorului 1 - n.r.) să-i trimită obligatoriu pe muncitorii agresaţi la medicul legist. Îi voi solicita, de asemenea, ministrului Justiţiei să ancheteze această acţiune de tip mafiot care arată ce poate face PD-ul când interesele lor sunt lezate. Reprezentanţii din Primăria Capitalei şi REBU şi-au dat jos masca şi au arătat cum arată de fapt mafia", a afirmat Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici