Angajaţii concediaţi din Corpul de Control al premierului dau Guvernul în judecată

Angajaţii concediaţi din Corpul de Control al premierului au decis să acţioneze Guvernul în judecată, pentru a contesta ordinele de eliberare din funcţie, urmând să se întâlnească în această săptămână pentru a stabili exact procedura.

92 afișări
Imaginea articolului Angajaţii concediaţi din Corpul de Control al premierului dau Guvernul în judecată

Angajaţii concediaţi din Corpul de Control al premierului dau Guvernul în judecată (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne vom întâlni toţi cei care intenţionează să acţioneze Guvernul în judecată, ca să găsim formula potrivită", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, unul dintre angajaţii concediaţi de la Corpul de Control.

Guvernul a aprobat, în urmă cu o săptămână, o ordonanţă de urgenţă prin care Departamentul de Control al Guvernului este reorganizat în Corp de Control şi care prevede că personalul va fi preluat pe baza numărului de posturi, a "bunului său renume" şi a încrederii premierului, cu obligaţia semnării unui angajament de loialitate. Angajaţii care nu se vor încadra în aceste prevederi urmând să fie concediaţi, se arată în actul normativ.

Secretarul general al Guvernului a semnat, marţi, ordine de încetare a raportului de muncă distribuite angajaţilor Corpului de Control al premierului, documente în care se precizează că aceştia nu se încadrează în prevederile care permit menţinerea în funcţie în raport cu numărul de posturi şi de încrederea premierului.

Citeşte şi:

Boc nuanţează angajamentul de loialitate impus angajaţilor Corpului de Control

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici