Angajaţii cu mai multe funcţii ar putea să nu mai fie obligaţi să declare locul funcţiei de bază

Salariaţii care cumulează mai multe funcţii, la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, ar putea să nu mai fie obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită ocupaţia de bază, potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Codului muncii, obţinută de MEDIAFAX.

82 afișări
Imaginea articolului Angajaţii cu mai multe funcţii ar putea să nu mai fie obligaţi să declare locul funcţiei de bază

Angajaţii cu mai multe funcţii ar putea să nu mai fie obligaţi să declare locul funcţiei de bază (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Muncii are deja noi propuneri la proiectul de act normativ privind modificarea Codului muncii aflat în dezbatere publică din decembrie 2010.

Ultima variantă a proiectului de modificare a Codului muncii, obţinută de MEDIAFAX, prevede că orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, la angajatori diferiţi sau la acelaşi angajator, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea.

Totodată, iniţiatorii proiectului propun abrogarea alineatului 3 al articolului 35, care prevede că "salariaţii care cumulează mai multe funcţii sunt obligaţi să declare fiecărui angajator locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază".

Printre noile propuneri pe care Ministerul Muncii le aduce proiectului de modificare a Codului muncii este şi modificarea alineatului 1, litera b a articolului 40, care în prezent stabileşte că angajatorul are dreptul "să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi".

Astfel, Ministerul Muncii propune ca angajatorul să aibă dreptul "să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici