Angajaţii Dacia au reluat, luni, activitatea după o lună de întrerupere

Angajaţii Societăţii Automobile Dacia din Mioveni au reluat, luni dimineaţă, activitatea, după ce producţia a fost oprită timp de o lună din cauza scăderii drastice a cererii pe majoritatea pieţelor unde constructorul auto este prezent.

21 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Dacia au reluat, luni, activitatea după o lună de întrerupere

Angajaţii Dacia au reluat, luni, activitatea după o lună de întrerupere (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, salariaţii care au fost în şomaj tehnic în această perioadă au fost plătiţi cu 85% din salariul total brut şi au beneficiat de tichetele de masă, conform prevederilor contractului colectiv de muncă. De asemenea, ei au primit prime de Crăciun, în valoare de 450 de lei pentru fiecare angajat.

Liderul sindical a precizat că din 11 decembrie şi până luni au fost în şomaj tehnic aproximativ 10.000 din cei 12.000 de angajaţi ai uzinei. Restul de 2.000 de salariaţi care au mers la lucru în această perioadă sunt de la sectoarele: inginerie-proiectare, mentenanţă, expediţie maşini şi responsabili cu reajustarea cadenţei de producţie, în condiţiile în care patronatul a decis ca din 12 ianuarie ritmul de producţie să se reducă de la 1.360 de vehicule pe zi la 1.085.

"Situaţia actuală de criză este cauzată de creşterea numărului de maşini uzate care au intrat în a doua parte a anului trecut pe piaţa românească. De aceea, marţi vom organiza un miting pentru susţinerea taxei de poluare şi protejarea locurilor de muncă din industria auto. Solicităm membrilor de sindicat, locuitorilor municipiului Piteşti şi ai oraşului Mioveni şi celor din localităţile limitrofe să participe la miting. De asemenea, am invitat la sediul SC Automobile Dacia marţi, la ora 14,00, membri ai Guvernului, pe preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, parlamentarii PSD şi PDL de Argeş, primarii din Piteşti şi Mioveni, la o întâlnire pentru găsirea de soluţii", a declarat Ion Iordache.

Potrivit acestuia, la mitingul care va avea loc marţi pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni sunt aşteptate să participe peste 5.000 de persoane.

Uzina Dacia a întrerupt ultima dată producţia în 11 decembrie 2008, din cauza scăderii drastice a cererii pe majoritatea pieţelor unde constructorul auto este prezent, patronatul şi sindicatul convenind ca salariaţii să fie trimişi în şomaj tehnic timp de 30 de zile, urmând să fie plătiţi cu 75 la sută din salariu, iar reluarea producţiei să aibă loc în 12 ianuarie 2009.

Citeşte şi:

Uzina Dacia şi-a întrerupt producţia

Vânzările Dacia în România au scăzut cu 54,9% în decembrie şi cu 16,7% anul trecut

Angajaţii Dacia anunţă organizarea unui miting de protest

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici