Angajaţii de la Avioane Craiova au încheiat protestul, urmând să-l reia vineri

Angajaţii Fabricii de Avioane Craiova au încheiat, joi după-amiază, protestul declanşat în cursul dimineţii, ei urmând să îşi reia acţiunea de protest vineri dimineaţa.

164 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Avioane Craiova au încheiat protestul, urmând să-l reia vineri

Angajaţii de la Avioane Craiova au încheiat protestul, urmând să-l reia vineri (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul de sindicat de la Fabrica de Avioane Craiova, Victor Peţa i-a întrebat, joi după-amiază, pe cei aproximativ 150 de protestatari rămaşi în faţa pavilionului central al uzinei dacă sunt de acord să încheie protestul, urmând ca acţiunea să fie reluată a doua zi.

Salariaţii i-au confirmat liderului de sindicat că vor relua protestul vineri dimineaţă.

Peste şase sute de angajaţi de la Avioane Craiova au început, joi dimineaţă, să protesteze în faţa fabricii şi au refuzat să intre la lucru, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile pe ultimele două luni, ei solicitând demisia directorului general, Anatolie Boldişor.

Liderul de sindicat de la Avioane Craiova, Victor Peţa că protestul declanşat de angajaţi a fost unul spontan.

"Nu ştiam de acest protest, ştiam însă de nemulţumirile oamenilor din fabrică, dar nu credeam că vor opri activitatea. Nu au intrat la lucru decât cei din conducerea uzinei", a spus liderul sindical.

Protestatarii au scandat: "Demisia, Demisia" şi s-au manifestat zgomotos. În faţa porţii de acces în uzină, sindicaliştii au adus o masă pe care se afla o foaie de hârtie şi un pix, ei cerând ca directorul general al uzinei să-şi scrie demisia.

La faţa locului, s-a aflat şi prefectul judeţului Dolj, Silviu Dumitru, care le-a spus protestatarilor că merge să discute cu conducerea uzinei.

Liderul de sindicat al Avioane Craiova, Victor Peţa, le-a transmis protestatarilor strânşi în faţa Pavilionului Central din curtea fabricii că preşedintele Consiliului de Administraţie, Adrian Mironescu, a anunţat că-i va da în judecată pentru a recupera pierderile pricinuite de protest.

"Domnul Mironescu o să ne acţioneze în justiţie pentru a-şi recupera prejudiciul. Credeţi că e corect, după ce am îndurat atâtea, să mai fim daţi şi în judecată?, le-a spus Peţa protestatarilor.

Directorul Avioane Craiova, Anatolie Boldişior, le-a spus protestatarilor că Victor Peţa "a interpretat aiurea" convorbirea telefonică pe care a purtat-o cu preşedintele CA, Adrian Mironescu.

"Nu acesta este subiectul pentru că noi nu avem de ce să ne judecăm. Să fim serioşi, nu e vorba de prejudiciu!", le-a spus directorul Boldişor salariaţilor, după care s-a scuzat că are treabă şi a plecat, în huiduielile protestatarilor, în clădirea unde îşi are biroul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici