Angajaţii de pe platforma Petromidia au strâns peste o tonă de deşeuri de pe plaja Năvodari - FOTO

O cantitate de peste o tonă de deşeuri din plastic, sticlă şi metal a fost adunată de angajaţii de pe platforma Petromidia de pe plaja din apropierea acesteia şi a Taberei Năvodari, în cadrul unei acţiuni de ecologizare organizate vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului.

302 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de pe platforma Petromidia au strâns peste o tonă de deşeuri de pe plaja Năvodari - FOTO

Angajaţii de pe platforma Petromidia au strâns peste o tonă de deşeuri de pe plaja Năvodari - FOTO

Potrivit unui comunicat al Rompetrol Rafinare, aproximativ o sută de angajaţi din diverse companii care îşi desfăşoară activitatea pe platforma industrială Petromidia (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Quality Control, Rominserv) au participat la colectarea deşeurilor de materiale plastice, sticlă, metal, de pe o plajă de aproximativ doi kilometri, urmând ca acestea să fie selectate şi reciclate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este o responsabilitate morală atât a companiei, cât şi a angajaţilor de a proteja mediul şi de a transmite către generaţiile viitoare un mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială. Acordăm o atenţie deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în apropierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Angajaţii de pe platforma Petromidia s-au implicat voluntar în acţiunea de ecologizare, astfel că peste o tonă de deşeuri au fost strânse de angajaţi din toate departamentele operaţionale ale rafinăriei", a declarat, în comunicat, Felicia Andrei, manager QHSE.

La nivel naţional, KMG International derulează programul de responsabilitate socială "Împreună pentru fiecare", prin intermediul căruia sunt sprijinite proiecte sustenabile de mediu şi sănătate. În 2014, în Năvodari şi Constanţa au fost finanţate trei proiecte în cadrul acestui program, cu 190.000 de lei.

În cei peste 35 de ani de existenţă, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 de milioane de tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească.

Compania Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind şi unicul producător de polimeri din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici