Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, marţi, că nicio persoană care lucrează în învăţământ nu va fi afectată de OUG 114/2009 până la 31 august 2010, iar anul şcolar 2009-2010 se va încheia în aceeaşi formulă în care a început, precizând că a invitat sindicatele la discuţii pe 5 ianuarie.

33 afișări
Imaginea articolului Angajaţii din învăţământ nu vor fi afectaţi de OUG 114 până la 31 august 2010

Nicio persoană ce lucrează în învăţământ nu va fi afectată de OUG 114 până la 31 august 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

"Primul mesaj către sistemul de învăţământ este acesta: niciun cadru didactic, nicio persoană care lucrează în învăţământ nu va fi afectată de aplicarea Ordonanţei de Urgenţă 114/2009, până la 31 august 2010. Anul şcolar 2009-2010 se va încheia în aceeaşi formulă în care a început. În acest moment, analizăm modalităţile prin care s-ar putea opera reduceri de personal în sistemul de învăţământ, începând cu viitorul an şcolar. Vreau să precizez foarte clar că, în acest moment, discuţiile care au loc în mass-media legate de diversele variante pe care le-am avea la dispoziţie pentru a pune în aplicare prevederile Ordonanţei de Urgenţă sunt pur speculative", a spus ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, citat într-un comunicat remis, marţi seară, agenţiei MEDIAFAX.

Daniel Funeriu a precizat că Ministerul Educaţiei lucrează în aceste zile la "diverse simulări de sistem", dar deocamdată nu s-a luat o decizie, astfel că nu vrea să transmită personalului din învăţământ nişte lucruri şi apoi să se acţioneze în altă manieră.

"Tot ce pot să vă spun ferm este că decizia care se va lua are două puncte principale de susţinere: calitatea actului educaţional care trebuie să devină din ce în ce mai ridicată şi consultarea cu sindicatele, de la care, cu toată deschiderea, aşteptăm sugestii şi propuneri", a declarat Funeriu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că Ordonanţa de Urgenţă 114/2009 nu vizează doar măsurile ce se vor lua în domeniul educaţiei, ci şi alte măsuri ce decurg pentru a se putea asigura respectarea angajamentelor asumate de România.

Funeriu a adăugat că a invitat deja sindicatele ca la o întâlnire pe 5 ianuarie 2010, la care aşteaptă să îi prezinte viziunea lor legată de implementarea acestor măsuri, "pentru că toată lumea este cu certitudine conştientă că noi trebuie să eficientizăm cheltuirea banului public în educaţie".

"Ţinând cont şi de aceste puncte de vedere, în prima săptămână a lunii ianuarie sau în intervalul imediat următor vă vom prezenta punctul nostru de vedere oficial în legătură cu măsurile concrete şi fundamentale pe care le vom aplica. Acest punct de vedere al ministerului va intra pe procedura de dialog social cu sindicatele", a mai spus Funeriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici