Angajaţii Metrorex spun că menţin grevele

Aproximativ 200 de angajaţi Metrorex pichetează, miercuri, pentru a doua zi consecutiv sediul Guvernului, iar o delegaţie a acestora a aşteptat trei sferturi de oră să fie primiţi de Emil Boc sau Radu Berceanu, ei fiind apoi informaţi că a început şedinţa de Guvern şi nu mai poate nimeni discuta cu ei.

18 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Metrorex spun că menţin grevele

Angajaţii Metrorex spun că menţin grevele (Imagine: Razvan Chirita/Mediafx Foto)

Sindicaliştii Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) protestează, miercuri, pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, vis-a-vis de sediul Guvernului.

O delegaţia a acestora, condusă de liderul sindical Ion Rădoi, a intrat în Palatul Victoria, cerând să discute cu premierul interimar Emil Boc sau cu ministrul interimar Radu Berceanu. După trei sferturi de aşteptare, sindicaliştii au fost anunţaţi că a început şedinţa de Guvern şi că nu mai pot fi primiţi de nimeni pentru discuţii.

Rădoi a declarat că este nemulţumit de atitudinea guvernanţilor, iar sindicaliştii au început să huiduie şi să strige "Jos Guvernul mincinos".

În aceste condiţii, liderul USLM a anunţat că sindicaliştii vor continua calendarul protestelor şi că joi, între orele 4.00 şi 6.00 va fi grevă de avertisment şi că săptămâna viitoare va fi grevă generală.

Rădoi le-a cerut sindicaliştilor ca la încheierea mitingului să treacă pe trotuarul din faţa Guvernului şi să intre apoi la metrou, atrăgând astfel încă o dată atenţia guvernanţilor asupra nemulţumirilor lor.

Ministrul interimar al Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat că Guvernul va aproba miercuri bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2009 al companiei Metrorex.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici