Angajaţii pakistanezi ai unei firme de construcţii au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii. Oamenii spun că primesc salarii cu 20% mai mici decât li s-a promis

  • Străinii discută cu patronii firmei care încearcă să-i convingă pe oameni să reia lucrul.
  • Firma de construcţii din Galaţi are peste 200 de angajaţi străini, cei mai mulţi din Pakistan.
2595 afișări
Imaginea articolului Angajaţii pakistanezi ai unei firme de construcţii au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii. Oamenii spun că primesc salarii cu 20% mai mici decât li s-a promis

Angajaţii pakistanezi ai unei firme de construcţii au oprit lucrul, nemulţumiţi de salarii. Oamenii spun că primesc salarii cu 20% mai mici decât li s-a promis

Zeci de muncitori străini, salariaţi ai unei firme de construcţii din Galaţi, au refuzat să lucreze joi, nemulţumiţi că angajatorul le reţine o sumă din salariu drept garanţie pentru plata biletului de avion. Străinii discută cu patronii firmei care încearcă să-i convingă pe oameni să reia lucrul.

Nemulţumiţii sunt angajaţi din Asia, în special din Pakistan, care lucrează la o societate de construcţii care are numeroase lucrări în Galaţi şi în alte judeţe.

Oamenii spun că primesc salarii cu 20% mai mici decât li s-a promis când au fost angajaţi, din cauza unei garanţii care este oprită de angajator.

Acesta opreşte o sumă de bani pentru situaţia în care muncitorul străin pleacă acasă înainte de finalizarea contractului.

Reprezentanţii Inspectoratului de Muncă spun că aşteaptă ca părţile să rezolve disputa pe cale amiabilă. În caz contrar, muncitorii străini au aceleaşi drepturi ca cetăţenii români.

„Se poartă o discuţie între părţi. Ei pot intra pe legea dialogului social. Este exact ca la muncitorii români, întâi vorbesc cu angajatorul, apoi anunţă declanşarea conflictului de muncă, iar la final aleg măsura pe care o doresc, inclusiv greva. Muncitorii străini au aceleaşi drepturi, în plus lor li se cere o autorizaţie de muncă emisă de Oficiul Român pentru Imigrări”, a explicat, pentru MEDIAFAX, directorul ITM Galaţi, Viorel Dumitru.

Firma de construcţii din Galaţi are peste 200 de angajaţi străini, cei mai mulţi din Pakistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici