Angajaţii RATB au încheiat protestul şi au promis că ies joi seară pe trasee

Cei aproximativ o mie de angajaţi RATB care s-au aflat, timp de mai bine de 24 de ore, într-un protest spontan la autobaza Titan au plecat acasă şi au promis că vor ieşi încă de joi seară în trasee, cei care au protestat urmând să revină la serviciu vineri dimineaţă.

123 afișări
Imaginea articolului Angajaţii RATB au încheiat protestul şi au promis că ies joi seară pe trasee

Angajaţii RATB au încheiat protestul şi au promis că ies joi seară pe trasee (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Protestul a încetat joi seară, în urma unei discuţii de mai bine de trei ore între sindicalişti - asistaţi, în lipsa liderilor lor, pe care-i reneagă, de şeful sindicaliştilor de la Metrou, Ion Rădoi - şi primarul Sorin Oprescu.

Deşi Oprescu declarase, după întâlnirea cu sindicaliştii, că salariile acestora nu vor creşte şi nici nu vor scădea, ci doar vor fi "reaşezate", cei care au plecat de la protest s-au declarat mulţumiţi de creşterea obţinută.

"Am primit în plus două grile (două niveluri în grila după care este salarizat personalul RATB - n.r.). În medie, două grile înseamnă 160-180 de lei. În plus, ni s-a promis că sporurile de vechime şi muncă grea nu vor mai fi incluse în salariu, ci vor fi acordate separat", a declarat unul dintre protestatari, la plecarea din autobaza Titan.

Despre creşterea cu două "grile" au vorbit, pe rând, toţi protestatarii care ieşeau din curtea autobazei şi care nu au respectat instrucţiunile liderilor, de a evita discuţiile cu presa.

Toţi cei prezenţi au confirmat că vor ieşi pe trasee cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele începând de vineri dimineaţă, iar cei care nu au fost prezenţi la protestul de la autobaza Titan, vor ieşi în trasee chiar de joi seară.

Întrebaţi dacă există o listă în care participanţii la protest să fi semnat că au fost prezenţi la autobaza Titan, toţi protestatarii au răspuns negativ.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, la finalul discuţiilor de la autobaza Titan, că angajaţii RATB încheie protestul şi reiau joi seară munca, precizând că 89% din doleanţele acestora privesc administrarea propriilor bani.

RATB: O parte din autobuze sunt pe traseu, se va circula la capacitate maximă de vineri dimineaţă

O parte din autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele RATB sunt pe trasee, majoritatea liniilor de transport din Capitală fiind acoperite, iar de vineri dimineaţă, de la ora 4.00, se va circula la capacitate maximă, a declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Regiei, Mihai Vlădărău.

Potrivit lui Vlădărău, la finalul discuţiilor dintre primarul general al Capitalei şi reprezentanţii angajaţilor RATB care au protestat la autobaza Titan, mai mulţi şoferi au ieşit cu autobuzele şi troleibuzele în trasee, joi seară majoritatea liniilor de transport din Bucureşti fiind acoperite.

Purtătorul de cuvânt al RATB a mai spus că se va lucra la capacitate maximă începând de vineri dimineaţă, de la ora 4.00. Vlădărău a precizat că joi seară nu mai este timpul necesar ca mijloacele de transport în comun să poată funcţiona la capacitate maximă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici