ANI a constatat incompatibilitatea unui număr de 21 foşti sau actuali aleşi locali

ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 21 aleşi locali dintre care şapte primari, un fost primar, şase viceprimari, trei consilieri locali, doi foşti consilieri locali şi doi foşti consilieri judeţeni, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi.

114 afișări
Imaginea articolului ANI a constatat incompatibilitatea unui număr de 21 foşti sau actuali aleşi locali

ANI a constatat incompatibilitatea unui număr de 21 foşti sau actuali aleşi locali (Imagine: Shutterstock)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a 21 de foşti sau actuali aleşi locali ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând astfel Legea nr. 161/2003,.

Printre cei care sunt incompatibili cu funcţia deţinută se află primarii comunei Samarineşti, judeţul Gorj, Marian Ardeiu, comunei Unţeni din Botoşani, Dumitru Timişag, comunei Capu Câmpului din judeţul Suceava, Gheorghe Cajvan, comunei Săpoca din judeţul Buzău, Iulian Laurenţiu Manea, comunei Cuca din judeţul Argeş, Gheorghe Cernătescu, comunei Sânmihaiu de Câmpie din judeţul Bistriţa-Năsăud, Ioan Mate, comunei Rojişte din judeţul Dolj, Ionel Nedelcu.

Marian Ardeiu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 februarie 2012, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de primar al comunei Samarineşti, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv titular al unei întreprinderi individuale.

Edilul din Unţeni, Dumitru Timişag s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 decembrie 2012 – 29 martie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei cât şi calitatea de reprezentant al acesteia în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul societăţii Nova Apaserv din Botoşani.

Primarul Gheorghe Cajvan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2010 – 31 august 2011, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de edil al comunei Capu Câmpului, cât şi funcţia de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al şcolii gimnaziale "Ion Barbir" din localitate.

Iulian Laurenţiu Manea se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de primar al comunei Săpoca, cât şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoc.

Edilul Gheorghe Cernătescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 - 15 martie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de primar al comunei Cuca, a deţinut şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul persoanei fizice autoriyate Gheorghe Cernătescu.

Ioan Mate s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie - 01 august 2012, întrucât, simultan cu funcţia de primar al comunei Sânmihaiu de Câmpie, a deţinut şi funcţia de administrator al societăţilor Mate SRL şi Euroagromat SRL.

Edilul comunei Rojişte s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07 septembrie 2012 - 30 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de primar a deţinut şi fucţia de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Rojişte.

Şi fostul edil al comunei Tomnatic din judeţul Timiş, Dănuţ Miculescu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada iunie 2008 - iunie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de primar a deţinut şi funcţia de administrator al societăţii Domzel SRL.

ANI a mai constat incompatibilitatea a şase viceprimari, respectiv Petru - Dorel Cifor, din comuna Livezile judeţul Bistriţa-Năsăud, Nicolae Fayakas şi Daniela Gabriela Coţa din Municipiul Zalău, judeţul Sălaj, Ionel Gabriel Necula din Municipiului Focşani, judeţul Vrancea, Gheorghe Şerban din oraşul Plopeni, judeţul Prahova, Levente Lutz din comuna Ciceu judeţul Harghita,

Viceprimarul Petru - Dorel Cifor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar a deţinut şi funcţia de administrator al societăţii Petrocif Mixt Com SRL.

Nicolae Fayakas s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iulie 2012 - 26 august 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul societăţii Transurbis SA.

Daniela Gabriela Coţa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 iulie 2008 - 28 octombrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău, a deţinut şi funcţia de reprezentant al unitătii administrativ - teritoriale Zalău în Adunările Generale ale Acţionarilor la trei societăţi comerciale de interes local Transurbis, Citadin şi Uzina Electrică Zalău.

Ionel Gabriel Necula s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 ianuarie 2010 - 09 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia publică de director la Camera Agricolă Judeţeană Vrancea, cât şi funcţia de administrator al societăţii Nigaro SRL.Viceprimarul Municipiului Focşani se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03 iulie 2012, întrucât, situaţia din mandatul precedent nu s-a schimbat.

Gheorghe Şerban se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar al oraşului Plopeni, a deţinut şi funcţiile de contabil , administrator al socieţăţii Crina Şerban SNC, precum şi administrator al S.C. AVRANICO PROD S.R.L./ (27 iunie 2012 - 14 februarie 2014), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, lit. c) şi d) din Legea nr. 161/2003.

Viceprimarul Levente Lutz s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 iunie 2012 - 10 ianuarie 2014, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar cât şi funcţia de administrator al firmelor Yellow - Star şi Master Fox SRL.

Cei trei consilieri locali găsiţi în incompatibilitate de inspectorii ANI sunt Aurel Lesuc din comuna Tudora, judeţul Botoşani, Ion Ungureanu din comuna Teasc judeţul Dolj şi Florin Frumuz din comuna Tănăsoaia, Judeţul Vrancea.

Aurel Lesuc s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de edil al comunei Tudora, întrucât, simultan cu funcţia de primar în mandatul 2008-2012, a deţinut şi funcţia de reprezentant al unitătii administrativ - teritoriale Tudora în Adunările Generale ale Acţionarilor societăţii comerciale de interes local Nova Apaserv SA în perioada 10 martie 2011 - 20 iunie 2012.

Ion Ungureanu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Teasc, deţine şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local al Comunei Teasc.

Florin Frumuz s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2012 - 30 septembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Tănăsoaia, cât şi funcţia de paznic în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Tănăsoaia.

Florin Frumuz se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de consilier local, deţine şi funcţia de operator sistem de alimentare cu apă - Compartimentul Utilităţi Publice în cadrul aparatului de specialitate al primarului Comunei Tănăsoaia.

ANI a mai constat incompatibilitatea a doi foşti consilieri locali, respectiv Cătălin Vasile Lina din cadrul Consiliului Local Aninoasa din judeţul Argeş şi Nicolae Marin Hapa din Consiliul Local al Comunei Sâmbăta de Sus judeţul Braşov.

Cătălin Vasile Lina s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 28 iunie 2012 - 13 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de consilier local în cadrul consiliul local Aninoasa, a deţinut şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului propriu al primarului comunei Aninoasa.

Nicolae Marin Hapa s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Sâmbăta de Sus, societatea Hastor SRL, în calitate de executant (societate în cadrul căreia deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat) a încheiat cinci contracte de lucrări cu primăria comunei Sâmbăta de Sus, în calitate de achizitor, în valoare totală de 173.404,31 de lei.

Cei doi foşti consilieri judeţeni găsiţi incompatibili de ANI sunt Ioan Nechifor din cadrul Consiliului Judeţean Vaslui şi Mihai Mihalache din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu.

Ioan Nechifor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitarii mandatului de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui între 30 iunie 2012 şi 20 iunie 2013, întrucât acesta nu a reziliat contractul de lucrări încheiat la data de 11 noiembrie 2010 (pe o durată de cinci ani), între C.J. Vaslui şi societatea al cărei administrator unic este, iar fiul său asociat unic, şi nici nu a demisionat din funcţia de consilier judeţean în termenul prevăzut de lege.

Mihai Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, întrucât, simultan cu deţinerea funcţiei de consilier judeţean, a deţinut şi funcţiile de director al Direcţiei Silvice Giurgiu în perioada 07 octombrie 2009 - 13 noiembrie 2009 şi, respectiv, Director la Administraţia Parcului Natural Comana în perioada 15 iunie 2011 - 01 septembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici