ANI cere Parlamentului demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, marţi, Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al Colegiului CNSAS, după ce actul prin care inspectorii de integritate constataseră incompatibilitatea acestuia a rămas definitiv prin necontestare.

16 afișări
Imaginea articolului ANI cere Parlamentului demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS

ANI cere Parlamentului demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Într-un comunicat de marţi, ANI anunţă că a primit de la Curtea de Apel Bucureşti o înştiinţare care informa că actul de constatare a incompatibilităţii lui Dinescu nu a fost contestat în termenul de 15 zile prevăzut de lege, astfel că el a rămas definitiv, conform legii după care ANI funcţionează.

"Am transmis deja Parlamentului adresa de la Curtea de Apel Bucureşti, care confirma faptul că actul de constatare în cazul domnului Dinescu a rămas definitiv", a declarat, marţi după-amiază, pentru MEDIAFAX, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

În comunicatul de marţi, ANI anunţă că cere Parlamentului să înceapă demersurile pentru demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS.

"Actul de constatare rămas definitiv se va transmite celor două Camere ale Parlamentului, pentru îndeplinirea şi aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din funcţia de demnitate publică a domnului Mircea Dinescu", se precizează în comunicat.

ANI a comunicat, în 3 februarie, că inspectorii de integritate au descoperit că Mircea Dinescu se află, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) cât şi funcţia de administrator al unor societăţi comerciale.

"În termen de 15 zile de la data comunicării actului de constatare a conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate, persoana verificată poate face contestaţie", conform prevederilor legale, spunea ANI, într-un comunicat din 3 februarie.

În aceeaşi zi, Dinescu se declara "scârbit" de situaţie şi anunţa că nu va contesta în instanţă incompatibilitatea descoperită de ANI. La mai mult de o săptămână, Dinescu a revenit şi a anunţat că a depus la CNSAS "mai multe documente" care să ateste faptul că nu s-ar fi aflat în incompatibilitate, reprezentanţii instituţiei urmând să se ocupe în numele lui de demersurile juridice împotriva ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici