ANI: Fost director AJOFM Hunedoara, suspectat de conflict de interese şi abuz în serviciu

Fostul director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara, Vasile Iorgovan, ar fi săvârşit mai multe infracţiuni, printre care conflict de interese şi abuz în serviciu, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care a sesizat organele judiciare.

203 afișări
Imaginea articolului ANI: Fost director AJOFM Hunedoara, suspectat de conflict de interese şi abuz în serviciu

ANI: Fost director AJOFM Hunedoara, suspectat de conflict de interese şi abuz în serviciu (Imagine: Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate a constatat indicii privind săvârşirea mai multor infracţiuni de natură penală, respectiv conflict de interese, abuz în serviciu, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene de către Vasile Constantin Velichi Iorgovan, se arată într-un comunicat al instituţiei.

ANI arată că, în vederea implementării proiectului POSDRU/103/5.1/G/75757 "Facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor în căutarea unui loc de muncă şi a şomerilor", în luna octombrie 2010, Asociaţia Thumende din Valea Jiului (în calitate de beneficiar) a încheiat un acord de parteneriat cu AJOFM Hunedoara, reprezentantă de Iorgovan.

Prin semnarea acordului de parteneriat şi angajarea instituţiei ca partener în contract, Iorgovan a intrat în posesia unor informaţii din interiorul instituţiei publice pe care le-a utilizat ulterior pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remuneraţie, de către soţia şi fiica sa. Concret, soţia şi fiica sa au obţinut fiecare, pentru o perioadă de cinci luni, cât au fost angajate în cadrul proiectului, venituri de natură salarială, în cuantum de 35.135 de lei.

Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat organele judiciare în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Vasile Constantin Velichi Iorgovan a mai multor infracţiuni de natură penală.

Vasile Constantin Velichi Iorgovan a deţinut funcţia de director executiv al AJOFM Hunedoara în perioada cuprinsă între 1 iunie 2005 şi 10 iunie 2014.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici