ANI: Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, găsit în incompatibilitate

Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, Cătălina-Elena Pălăncianu, a fost găsit în incompatibilitate deoarece deţine şi funcţia de administrator la două societăţi, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

100 afișări
Imaginea articolului ANI: Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, găsit în incompatibilitate

ANI: Managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, găsit în incompatibilitate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit inspectorilor ANI, Cătălina-Elena Pălăncianu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 28 august 2012, întrucât deţine, simultan, şi funcţia de administrator la o societate comercială. De asemenea, aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada cuprinsă între 13 februarie 2013 şi 6 iunie 2014, ca urmare a deţinerii funcţiei de manager de spital simultan cu cea de administrator la o societate comercială.

Astfel, Cătălina-Elena Pălăncianu a încălcat dispoziţiile articolului 180, alineatul (1), litera b) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia "funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate".

Cătălina-Elena Pălăncianu deţine funcţia de manager al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman începând cu data de 13 februarie 2013.

Ea a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici