ANI: Un membru şi un fost membru ai Comitetului Director al SRR, în incompatibilitate

Radu Costin Dobriţoiu, membru al Comitetului Director al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Traian Cristian Savu, fost membru în Comitetul Director al SRR, au fost găsiţi în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), ca urmare a deţinerii simultane de funcţii.

165 afișări
Imaginea articolului ANI: Un membru şi un fost membru ai Comitetului Director al SRR, în incompatibilitate

ANI: Un membru şi un fost membru ai Comitetului Director al SRR, în incompatibilitate (Imagine: Cristi Movila/ Mediafax Foto)

Conform prevederilor articolului 99, alineatul (1), litera k) din Legea nr. 161/2003, "persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate membrii comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune li se aplică regimul incompatibilităţilor prevăzut în prezentul titlu pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale".

Potrivit inspectorilor ANI, Radu Costin Dobriţoiu se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 3 iulie 2012, întrucât deţine, simultan, calităţile de membru al Comitetului Directoral SRR şi persoană fizică autorizată în cadrul Radu Costin Dobriţoiu - persoană fizică, încălcând, astfel, dispoziţiile articolului 84, alineatul (1), litera g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică".

Şi Traian Cristian Savu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 martie 2012 - 30 aprilie 2013, întrucât a deţinut, simultan cu calitatea de membru în Comitetul Director al SRR şi funcţia de administrator unic al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile articolului 84, alineatul (1), litera c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale".

Radu Costin Dobriţoiu şi Traian Cristian Savu au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază şi au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici