ANI verifică averea ministrului Nemirschi

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat şi verifică averea lui Nicolae Nemirschi, după ce în declaraţia de avere a acestuia au fost descoperite "o serie de inadvertenţe", au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse din instituţie.

37 afișări
Imaginea articolului ANI verifică averea ministrului Nemirschi

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Instituţia noastră s-a autosesizat, în urma comparării unor materiale de presă publicate ieri (luni, n.r.) pe tema celei mai recente declaraţii de avere a domnului Nemirschi cu documentul în sine, publicat pe site-ul Guvernului. Investigaţia în ceea ce-l priveşte pe domnul Nemirschi va începe cât de curând", au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Ministrul Mediului Nicolae Nemirschi a trecut în declaraţia de avere din 15 iunie o casă de vacanţă în comuna constănţeană Topalu, în suprafaţă de o sută de metri pătraţi, despre care, deşi spune că a cumpărat-o în 2006, nu a scris nimic în declaraţia anterioară, completată la începutul acestui an. În documentul datat luni, 15 iunie, mai apare şi un teren agricol, în suprafaţă de aproape două hectare, despre care Nemirschi menţionează că i-a fost donat soţiei sale în cursul anului 2009, deci după preluarea mandatului său în Executiv.

Cea mai recentă declaraţie de avere a lui Nicolae Nemirschi, datată luni, 15 iunie 2009, conţine referiri la proprietatea de la Topalu, unde ministrul mai deţine un teren de 571,5 metri pătraţi, cumpărat în 2006 şi înscris în declaraţia de avere precedentă. Ministrul a trecut însă, în documentul completat luni, referiri la o casă aflată în construcţie în localitatea constănţeană, în suprafaţă de o sută de metri pătraţi, despre care scrie că a cumpărat-o în 2006.

În precedenta declaraţie de avere, cea din 5 ianuarie 2009, completată cu ocazia numirii sale în funcţie, Nemirschi nu menţiona nimic în legătură cu casa în construcţie din Topalu.

În 2009, familia Nemirschi a intrat şi în posesia unei parcele de teren agricol de 1,875 de hectare, situat în comuna Dorobanţu Siliştea. Conform declaraţiei de avere, terenul i-a fost donat soţiei ministrului în 2009.

Ministrul a rămas cu aceeaşi maşină, un Jeep Cherokee, şi şi-a păstrat şi motocicleta Yamaha. Nici situaţia conturilor sale bancare nu s-a schimbat semnificativ, deşi, după cinci luni de mandat, a mai apărut un cont în lei. Sumele deţinute în conturi nu sunt însă mult diferite faţă de cele declarate în ianuarie.

Ministrul a rămas acţionar la cele două firme, Promedas şi Allclass, de unde încasează dividende. De la firma Promedas, unde deţine jumătate din acţiuni, restul fiind ale soţiei sale, Nemirschi a încasat însă o sumă de bani mai mică decât în anul fiscal 2007, 121.000 de lei faţă de 132.000 în anul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici