ANI verifică averea preşedintelui CSM / Lia Savonea: Procedura de verificare preliminară, derulată cu o celeritate neobişnuită

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) verifică averea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, ca urmare a unei sesizări, au declarat pentru MEDIAFAX surse din instituţie.

1846 afișări
Imaginea articolului ANI verifică averea preşedintelui CSM / Lia Savonea: Procedura de verificare preliminară, derulată cu o celeritate neobişnuită

ANI verifică averea preşedintelui CSM, Lia Savonea - surse

Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au precizat, pentru MEDIAFAX, că instituţia verifică averea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, ca urmare a unei sesizări depuse.

Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, postată pe site-ul CSM în iunie 2019, aceasta deţine, împreună cu soţul său, şase terenuri, trei în judeţul Ilfov şi trei în judeţul Alba, două case în Ilfov şi Alba, două autoturisme marca Volskwagen şi BMW, dar şi ceasuri şi bijuterii în valoare de aproximativ 14.000 de euro.

Lia Savonea: Procedura de verificare preliminară a fost derulată de ANI cu o celeritate neobişnuită

Preşedintele CSM, Lia Savonea, transmite, marţi, că pe 26 august 2019 i-a fost adusă la cunoştinţă declanşarea de către ANI a procedurilor de evaluare ca urmare a unei sesizări transmise de o „persoană fizică”, precizând că verificările preliminare au fost derulate „cu o celeritate neobişnuită".

„Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii reţine că în cursul zilei de 1 octombrie 2019 au fost lansate în spaţiul public, prin intermediul mass-media, afirmaţii grave, false şi inexacte, privind întocmirea unor propuneri legislative de către preşedintele CSM de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi informaţii din cadrul unei proceduri confidenţiale conform dispoziţiilor legale în vigoare. În privinţa propunerii de modificare a legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, menţionăm faptul că începând cu data de 9 mai 2019, CSM a iniţiat o lucrare având acest obiect, finalizată la data de 03 iulie 2019, în cadrul Comisiei nr.1 - comună “Legislaţie şi cooperare interinstituţională”, după o amplă consultare a tuturor instanţelor şi parchetelor. Prin urmare, afirmaţia din mass-media potrivit căreia propunerile de modificare legislativă au aparţinut preşedintelui CSM şi au urmărit eludarea unei proceduri de evaluare derulată de ANI este complet falsă", transmite Lia Savonea, prin intermediul unui comunicat de presă remis marţi MEDIAFAX.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) arată că, pe 26 august 2019, i-a fost adusă la cunoştinţă declanşarea de către ANI a procedurilor specifice activităţii de evaluare ca urmare a unei sesizări transmise de o „persoană fizică”.

„Lucrarea apare ca fiind înregistrată la ANI la data de 12 august 2019, aşadar mult după închiderea lucrării vizând propunerile de modificare legislativă, respectiv 3 iulie 2019. Procedura de verificare preliminară, expres prevăzută de lege, a fost derulată de ANI cu o celeritate neobişnuită dacă avem în vedere multitudinea activităţilor (înregistrarea şi repartizarea lucrării, procedura de evaluare, întocmirea şi comunicarea informării) derulate în numai 8 zile, într-o perioadă tradiţional afectată concediilor de odihnă", arată Lia Savonea.

 

Taguri:
lia savonea,
ani,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici