ANI: Viceprimarul Constanţei şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, incompatibili

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicolae Cristinel Dragomir, au fost găsiţi incompatibili, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale, informează Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

117 afișări

Potrivit ANI, Făgădău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 - 27 iulie 2012, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar al Constanţei şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC RAJA SA - operator regional în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă şi al epurării apelor uzate.

Astfel, susţine ANI, Decebal Făgădău nu a respectat dispoziţiile Legii 161/2003 potrivit cărora "funcţia de viceprimar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local [...]", se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Nicolae Cristinel Dragomir s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010, întrucât a deţinut simultan funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la SC Cazare La Mare SRL. Astfel, acesta nu a respectat dispoziţiile din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale, [...]", arată sursa citată.

ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Viceprimarul Constanţei şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

ANI mai precizează că, potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici