Animale VIP de la Grădina Zoologică Bucureşti, VIDEO LIVE pe Digital Zoo

Copiii pot vizita virtual Grădina Zoologică a Capitalei, prin imagini şi transmisiuni live, 24 de ore din 24, din cuştile a şase specii, prin intermediul unei plaforme educative care a fost relansată joi şi care oferă, de asemenea, lecţii de zoologie.

3367 afișări
Imaginea articolului Animale VIP de la Grădina Zoologică Bucureşti, VIDEO LIVE pe Digital Zoo

Animale VIP de la Grădina Zoologică Bucureşti, VIDEO LIVE pe Digital Zoo

Lansată în 2009, digitalzoo.kappa.ro este o platformă educativă şi distractivă, destinată în special copiilor, cărora le aduce pe ecranele de calculator Grădina Zoologică din Bucureşti, casa a aproximativ 2.200 de exemplare din 130 de specii.

Animalele sunt prezentate în galerii foto şi video de înaltă calitate, iar şase dintre ele, declarate VIP, pot fi urmărite permanent pe site din cuştile lor, unde au fost montate camere.

VIP-urile de la Zoo Bucureşti - leii Marc şi Ela, tigrul siberian Luna, lemurienii, tamarinii, pelicanii şi mai nou coatii, verişori ai ratonilor, originari din America - pot fi, de asemenea, adoptate virtual, serviciu la care au apelat, până acum, aproximativ 1.600 de utilizatori.

Platforma include şi o hartă interactivă, realizată după planul Grădinii Zoologice din Bucureşti, prin care utilizatorul poate "vizita" animalele prezente, accesa informaţii despre ele, fotografii şi video, harta fiind completată cu sunete de ambianţă.

De asemenea, pe site sunt disponibile lecţiile de zoologie pe care copiii le-au urmat virtual anul trecut, precum şi mai multe informaţii, de la noutăţi din lumea animalelor, la ştiri privind activitatea de la Grădina Zoologică Bucureşi - nou-veniţii sau animalele care pleacă la alte grădini zoologice, puii care se nasc aici etc. Astfel, utilizatorii platformei sunt informaţi de curând că, de la sfârşitul lunii septembrie, familia numeroasă de la Zoo s-a mai mărit cu încă trei membri - cămilele Sultan, Geta şi Vera - sau că frumoasele exemplare de flamingo vor fi mutate într-o nouă casă, unde le vor fi asigurate condiţiile de climat tropical pe timpul iernii şi vor putea fi admirate prin ferestrele generoase.

Astfel, creşte şi numărul de vizitatori la Grădina Zoologică a Capitalei, după cum a constatat directorul Anca Oprea, care conduce Zoo Bucureşti din 2001, cunoscând toate animalele şi ritualurile lor.

Plimbarea la Zoo este, astfel, ca într-un Muzeu Antipa viu - cuştile arată foarte bine, cu design personalizat, şi toate au plăcuţe cu informaţii despre specia prezentă. Nu se fac, însă, şi vizite cu ghid, din lipsă de personal.

Dintre cei 151 de angajaţi pe care îi avea iniţial unitatea, au rămas 76, care se ocupă de cele aproximativ 2.200 de exemplare din punct de vedere al hranei, curăţeniei şi asistenţei medicale. Există şi un mic laborator pentru analize şi o sală de intervenţii chirurgicale, dar şi o bucătărie, maimuţele, de exemplu, primind şi mâncare gătită. Joi, bucătăreasa le-a pregătit budincă cu brânză şi stafide.

Grădina Zoologică găzduieşte, la cerere, şi ore de biologie în aer liber pentru elevii de gimnaziu şi cursuri săptămânale de patologie exotică pentru studenţii la Medicină Veterinară din anul VI, predate de Anca Oprea.

Se pot organiza şi aniversări, în foişor, care poate fi închiriat gratuit la o astfel de ocazie de oricine doreşte. "Avem o stewardesă care vine cu fetiţa să-şi facă ziua la noi an de an", povesteşte Oprea.

De joi şi până la sfârşitul anului, un autobuz special Digital Zoo va circula pe linia 301 care duce la Grădina Zoologică, pentru promovarea platformei educative lansate de UPC în urmă cu trei ani.

Grădina Zoologică Bucureşti, înfiinţată în 1955, acoperă 5,85 hectare şi deţine specii şi subspecii aparţinând atât faunei exotice, cât şi celei autohtone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici