Anisie anunţă variantele luate în calcul pentru redeschiderea şcolilor. Anul şcolar s-ar putea prelungi cu o săptămână

  • Redeschiderea cursurilor trebuie să fie una prudentă, controlată, treptată şi în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi profesori, anunţă Ministrul Educaţiei
  • Una dintre variantele luată în calcul este prelungirea anului şcolar cu încă o săptămână
  • Decizia de închidere a instituţiilor de învăţământ a venit din partea comitetului pentru situaţii de urgenţă, acelaşi comitet trebuie să decidă şi redeschiderea şcolilor, consideră ministrul Anisie
17691 afișări
Imaginea articolului Anisie anunţă variantele luate în calcul pentru redeschiderea şcolilor. Anul şcolar s-ar putea prelungi cu o săptămână

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi 24 că până în acest moment nu s-a luat nicio decizie cu privire la revenirea elevilor în băncile şcolilor. Decizia de închidere a instituţiilor de învăţământ a venit din partea comitetului pentru situaţii de urgenţă, acelaşi comitet trebuie să decidă redeschiderea şcolilor, consideră ministrul Anisie.

După consultările cu Klaus Iohannis despre redeschiderea şcolilor, că revenirea elevilor la cursuri se va face treptat şi că se ia în calcul înjumătăţirea numărului de elevi din clase, ministrul Educaţiei a spus că toate aceste variante sunt posibile.
 
„A fost o întâlnire de lucru, am prezentat ce se întâmplă în statele UE şi am prezentat care sunt planurile celorlalţi miniştri din UE şi am adus în discuţie şi modalitatea în care am putea reveni în curând la cursuri, dar fac o precizare, trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranţă copiilor noştri. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie una prudenţa, controlată şi treptată şi în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi profesori”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Întrebată dacă ia în calcul reluarea cursurilor cu clase înjumătăţite şi maxim 15 elevi în clasă, Monica Anisie a răspuns: „Da, bineînţeles că ne gândim în orice stat, orice ministru a spus că trebuie să luăm în calcul că prezenţa elevilor la cursuri să nu cumva să înrăutăţească situaţia imbolnavirilor.”

O altă variantă luată în calcul este reluarea şcolii în primul rând pentru anii terminali. „Au luat în calcul specialiştii din minister mai multe variante, inclusiv această, ne-am gândit cu precădere la aceşti elevi care au examene”, a zis Monica Anisie.

Ministrul a reamintit că decretul privind încetarea situaţiei de urgenţă se termină pe 16 mai. "Cred că este bine să precizez că tot Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ne va spune când este timpul să revenim la cursuri, când este momentul când vom fi în siguranţă. Trebuie să ne gândim cu toţii la sănătatea elevilor, studenţilor, cadrelor didactice.", a mai punctat ministrul.

Întrebată dacă anul şcolar va fi prelungit, Anisie a precizat că există un scenariu în care s-ar putea prelungi cu o săptămână cursurile. Noi ca profesori nu putem lua decizii, a mai spus Anisie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici