ANM a emis o actualizare a atenţionării Cod galben pentru 23 de judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi dimineaţă, o actualizare a atenţionării meteorologice Cod galben pentru 23 de judeţe, valabilă pentru cursul zilei, de la ora 10.00 până la ora 21.00.

19 afișări
Imaginea articolului ANM a emis o actualizare a atenţionării Cod galben pentru 23 de judeţe

ANM a emis o actualizare a atenţionării Cod galben pentru 23 de judeţe (Imagine: www.meteoromania.ro)

Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Mediului a trimis această nouă avertizare către prefecturile judeţelor: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa - Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Astfel, marţi, de la ora 10.00 până la ora 21.00, în nordul şi centrul ţării şi la munte vor fi ploi caracterizate prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. În zonele de deal şi de munte, în Crişana, Maramureş şi local în Transilvania, ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restranse, 25 -30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Ultima avertizare fusese emisă de ANM, în urmă cu o zi, fiind vorba de Cod portocaliu începând de luni, ora 16.00, până marţi, ora 9.00, pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, precum şi pentru zonele montane ale judeţelor Hunedoara şi Vâlcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici