ANOFM a depus două proiecte de peste 60 de milioane de euro pentru debirocratizare şi digitalizare

  • ANOFM are în plan două proiecte în valoare de peste 60 de milioane de euro pentru modernizarea Serviciului Public de Ocupare
  • Unul dintre cele două proiecte se adresează angajatorilor, iar celălalt persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă
  • De proiect vor beneficia 102.600 de persoane în căutarea unui loc de muncă
3201 afișări
Imaginea articolului ANOFM a depus două proiecte de peste 60 de milioane de euro pentru debirocratizare şi digitalizare

ANOFM a depus două proiecte de peste 60 de milioane de euro pentru debirocratizare şi digitalizare

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a depus la Direcţia Generală Programe Capital Uman două proiecte, în valoare totală de 62.860.087 euro, care au ca scop modernizarea şi adaptarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) la nevoile şi dinamica pieţei forţei de muncă.

Unul dintre cele două proiecte se adresează angajatorilor, „Relaţia SPO cu angajatorii – eSPOR”, iar celălalt persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, „Managementul de caz”.

Relaţia SPO cu angajatorii – eSPOR urmăreşte adaptarea serviciilor dedicate angajatorilor prin introducerea unor servicii online sau instrumente şi elaborarea unui set de proceduri simplificate, menite să reducă birocraţia. Rezultatul principal al proiectului este o platformă unică în care vor fi integrate toate serviciile dedicate angajatorilor şi care să faciliteze interacţiunea cu AJOFM în accesarea acestora, inclusiv în depunerea documentelor.

Proiectul Managementul de caz are ca rezultat principal o aplicaţie informatică de profilare, informare şi consiliere şi management de caz care dispune de mai multe funcţionalităţi, inclusiv servicii online oferite persoanelor în căutarea unui loc de muncă (înregistrare online, vizualizare dosar personal, programare întâlnire cu funcţionari publici etc.). De acest proiect vor beneficia 102.600 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în special persoane vulnerabile (greu şi foarte greu ocupabile, tineri provenind din sistemul de protecţie a drepturilor copilului, repatriaţi, migranţi, apatrizi, persoane cu dependenţe de alcool sau droguri, persoane fără adăpost, şomeri de lungă durată).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici