ANOFM: Peste 190 de programe de formare profesională pentru 4.000 de persoane în iunie. Care sunt cele mai solicitate meserii

Peste 190 de programe de formare profesională vor fi organizate la nivel naţional, în luna iunie, pentru aproape 4.000 de persoane, cei mai mulţi cursanţi urmând să fie pregătiţi în judeţele Dolj, Hunedoara, Braşov şi Neamţ, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

594 afișări
Imaginea articolului ANOFM: Peste 190 de programe de formare profesională pentru 4.000 de persoane în iunie. Care sunt cele mai solicitate meserii

ANOFM: Peste 190 de programe de formare profesională pentru 4.000 de persoane în iunie. Care sunt cele mai solicitate meserii (Imagine: Adrian Cojocaru/ Mediafax Foto)

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va derula, în luna iunie, 192 de programe de formare profesională pentru 3.957 de persoane, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi agenţia municipiului Bucureşti.

Judeţele în care se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Dolj (238 de persoane), Hunedoara (238 de persoane), Braşov (168 de persoane), Neamţ (155 de persoane), Iaşi (150 de persoane).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se organizează programe de formare profesională, în perioada menţionată, sunt: lucrător în comerţ (397 de persoane), bucătar (339 de persoane), inspector (referent) resurse umane (311 persoane), operator introducere validare şi prelucrare date (215 persoane), agent de securitate (190 de persoane), ospătar/chelner/vânzător în unităţi de alimentaţie publică (152 de persoane), contabil (142 de persoane), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (138 de persoane), manichiură - pedichiură (136 de persoane) şi lucrător în cultura plantelor (134 de persoane).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici