ANOSR: Finanţarea universităţilor trebuie să se facă şi după "anumiţi indicatori calitativi de performanţă"

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a cerut Ministerului Educaţiei adoptarea unei metodologii de finanţare a universităţilor pentru acest an, care să prevadă alocarea de fonduri pentru acest tip de instituţii şi în funcţie de "anumiţi indicatori calitativi de performanţă", se spune într-un comunicat remis joi MEDIAFAX.

206 afișări
Imaginea articolului ANOSR: Finanţarea universităţilor trebuie să se facă şi după "anumiţi indicatori calitativi de performanţă"

ANOSR: Finanţarea universităţilor să fie şi după "anumiţi indicatori calitativi de performanţă"

ANOSR vrea ca universităţile să fie finanţate ţinându-se cont de criterii ca: "numărul de cadre didactice, tineret (de până în 35 de ani), activităţile de cercetare ale studenţilor, numărul de studenţi străini, numărul de studenţi şi de cadre didactice care au participat în programe de mobilităţi, numărul de parteneriate internaţionale, contribuţia universităţii la fondul de burse, numărul de locuri de cazare, capacitatea de a integra şi susţine studenţi proveniţi din medii defavorizate, transparenţa de care dă dovadă universitatea prin calitatea şi conţinutul informaţiilor furnizate prin intermediul propriilorsite-uri".

"Bugetul educaţiei este prea mic şi insuficient pentru nevoile existente în sistem, aşa că trebuie să ne asigurăm că măcar banii care există sunt distribuiţi şi utilizaţi cu folos, acolo unde este nevoie de ei", consideră asociaţia studenţilor.

În acest context, Ministerul Educaţiei ar trebui "să dea dovadă de responsabilitate şi să îşi asume o reformă reală a modului de finanţare a universităţilor, implementând o metodologie care să conţină indicatori clari, transparenţi şi care să măsoare performanţa universităţilor", aceasta fiind " în favoarea dezvoltării şi progresului sistemului educaţional românesc şi, bineînţeles, în avantajul direct al studenţilor, universităţile fiind stimulate să se preocupe mai mult de calitatea serviciilor pe care le oferă acestora", consideră Vlad Cherecheş, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici