ANP: Proiectul de lege privind graţierea ar putea produce efecte asupra a peste o mie de deţinuţi

Proiectul de lege privind graţierea ar putea produce efecte asupra a 1.032 de deţinuţi aflaţi în unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 433 dintre aceştia beneficiind de graţiere în întregime, anunţă ANP.

1764 afișări
Imaginea articolului ANP: Proiectul de lege privind graţierea ar putea produce efecte asupra a peste o mie de deţinuţi

ANP: Proiectul de lege privind graţierea ar putea produce efecte asupra a peste o mie de deţinuţi

"Referitor la Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate (L14/2017- varianta de lucru din 05.05.2017), precum şi a amendamentelor adoptate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a realizat o analiză a persoanelor custodiate care ar putea beneficia de actul de clemenţă, rezultând următoarele date: a) 1022 de persoane, conform art.1 alin. (1). Dintre acestea, 433 persoane condamnate la pedeapsa închisorii ar putea beneficia de graţiere în întregime conform lit.a, şi , în parte, un număr de 589 persoane conform lit. b", se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, remis luni MEDIAFAX.

Potrivit ANP, nu au fost identificate femei însărcinate şi persoane care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani sau minori încadraţi în grad de handicap accentuat sau grav care ar putea beneficia de actul de clemenţă sau persoane care să beneficieze de acesta conform art. 2 alin 2, adică în parte, cu ½ care au împlinit vârsta de 60 de ani.

De asemenea, a fost identificată o persoană cu vârsta de peste 70 de ani care ar putea fi graţiată.

Totodată, "nu au fost identificate d) 9 persoane sancţionate cu măsuri educative ar putea fi graţiate, conform art.3. În total, estimăm că Proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate ar putea produce efecte asupra a 1032 deţinuţi aflaţi în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", transmite ANP.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat luni că legea graţierii revine la Comisia Juridică din Senat, din cauza amendamentelor adoptate de parlamentarii jurişti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici