ANPC a atenţionat comercianţi din mall-uri să nu mai permită fumatul, căci le poate opri activitatea

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat, marţi, că a atenţionat, săptămâna trecută, unii agenţi comerciali care îşi desfăşoară activitatea în mall-uri şi permit fumatul în interiorul clădirilor, urmând a fi sancţionaţi.

146 afișări
Imaginea articolului ANPC a atenţionat comercianţi din mall-uri să nu mai permită fumatul, căci le poate opri activitatea

ANPC a atenţionat comercianţi din mall-uri să nu mai permită fumatul, căci le poate opri activitatea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cerbulescu spune că a amendat, într-o primă fază, cu 500 de milioane de lei, comercianţii din mall-uri, care nu respectau Legea 349 privind interzicerea fumatului în spaţiile publice şi locurile de joacă.

"Am verificat toate mall-urile şi am constatat că mulţi comercianţi încearcă să păcălească autorităţile spunând că nu pun scrumiere pe masă, însă clienţii folosesc farfuria de la ceaşca de cafea. În aceste situaţii firmele de pază ar trebui să atragă atenţia şi să nu permită niciunei persoane să fumeze în spaţiile publice", a precizat Cerbulescu.

Şeful ANPC a subliniat că, după prima verificare au fost aplicate amenzi de 500 de milioane de lei, iar agenţii economici au fost atenţionaţi că sunt răspunzători şi vor fi sanţioaţi dacă permit fumatul în acele spaţii.

"Vom opri temporar activitatea acestor agenţi economici până vor înţelege să respecte legea", a precizat Cerbulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici