ANPC a scos chitanţierul: amenzi de 37.000 de lei unor firme pentru că au vândut ţigări minorilor

Urmărește
146 afișări
Imaginea articolului ANPC a scos chitanţierul: amenzi de 37.000 de lei unor firme pentru că au vândut ţigări minorilor

ANPC a scos chitanţierul: amenzi de 37.000 de lei unor firme pentru că au vândut ţigări minorilor

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a depistat, în timpul unor acţiuni de control operative la chioşcuri comerciale, amplasate în Bucureşti, operatori economici ai căror vânzători au comercializat produse din tutun unor minori. Astfel, echipa aflată în control a observat că reprezentanţii operatorilor economici Horeca Băuturi SRL şi Carion Press SRL au vândut produse care conţin tutun, unor persoane ce nu aveau împlinită vârsta de 18 ani, fapt verificat de comisarii ANPC au constatat că persoanele care au achiziţionat produsele din tutun sunt minori”, anunţă ANPC.

Potrivit comunicatului, echipa de comisari a aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 37.000 lei, un avertisment, suspendarea activităţii pe o perioadă de 30 zile pentru ambii operatori economici şi au oprit definitiv de la comercializare a produselor contrafăcute, care au fost sigilate şi lăsate în custodia operatorului economic. Comisarii au constatat, printre altele, comercializarea produselor din tutun minorilor, comercializarea unor jucării din material de pluş, ce imită personaje Disney, pentru care operatorul economic nu a putut prezenta documente care să ateste originalitatea acestora.

„Ca părinte, mă revoltă că, deşi este interzisă vânzarea de ţigări minorilor, prin lege, că este de notorietate faptul că fumatul este foarte nociv şi cauzează probleme grave de sănătate, mai ales în cazul copiilor, există operatori economici care ignoră legea şi vând ţigări minorilor, fără nici o reţinere. Niciun părinte responsabil nu doreşte să-şi expună copilul pericolului dependenţei de tutun. De la fumat până la consumul de droguri, este doar un pas, şi acest lucru ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi, mai ales pe cei care sunt părinţii acestor minori”, spune Sebastian Hotca, preşedinte interimar ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
ţigări,
minori

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici