ANPC: Amenzi pentru publicitate la ţigări electronice cu nicotină

Inspectorii ANPC au dat o amendă de 75.000 de lei unei firme pentru publicitate la ţigări electronice cu nicotină.

188 afișări
Imaginea articolului ANPC: Amenzi pentru publicitate la ţigări electronice cu nicotină

Comisariatele pentru Protecţia Consumatorilor din Sector 1 şi Sector 2 au făcut controale în vederea verificarii respectării prevederilor legale privind publicitatea efectuată pentru ţigările electronice ce conţin nicotină, în urma constatării de către comisari a promovării prin materiale publicitare, afişate pe diferite spaţii outdoor, tip tv screen, mash sau backlit, a imaginii unor dispozitive/ţigarete electronice ce conţin nicotină, denumite Elfbar.

Comisarii au amendat contravenţional un operator economic cu sancţiune în valoare de 75.000 lei.

Totodată a fost desfăşurată o acţiune de control la o altă firmă, deţinătorul panourilor publicitare, care, la rândul său, a fost sancţionată cu avertisment pentru încălcarea articolului prevederilor legale în ceea ce priveşte publicitatea efectuată pentru ţigările electronice ce conţin nicotină.

În urma acţiunii şi a sancţiunilor aplicate, operatorul economic a procedat la retragerea de la publicitate a imaginilor cu produsele menţionate de pe toate panourile regăsite în amplasamente, pe care le administrează, respectiv 47 panouri la nivel naţional, din care 32 doar în Bucureşti, începând cu momentul constatării neconformităţilor.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor reaminteşte operatorilor economici, că este interzisă, conform legislaţiei în vigoare, comercializarea produselor din tutun minorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici