ANPC controlează companiile aeriene unde s-au înregistrat întârzieri şi anulări de zboruri

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a sesizat din oficiu în cazul persoanelor aflate pe Aeroportul Otopeni, ale căror curse aeriene au fost anulate, motiv pentru care inspectorii Autorităţii au început, vineri, controale la companiile aeriene.

1 afișare
Imaginea articolului ANPC controlează companiile aeriene unde s-au înregistrat întârzieri şi anulări de zboruri

ANPC controlează companiile aeriene unde s-au înregistrat întârzieri şi anulări de zboruri

"Inspectorii au plecat la Aeroport şi la sediile firmelor după ce s-a aflat, din presă, că mai mulţi pasageri ai unor curse aeriene sunt blocaţi pe Aeroportul Internaţional Otopeni. La oficiile din Bucureşti sau Ilfov nu au fost primite sesizări ale pasagerilor, dar, probabil, din aeroport, unde stăteau şi aşteptau îmbarcarea în avioane, nu au putut face plângeri. Probabil că acestea vor fi înregistrate în zilele următoare. Cât despre eventuale sancţiuni, acestea nu vor putea fi aplicate decât după încheierea verificărilor", au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din ANPC.

Potrivit Hotărârii numărul 1912/2006 privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 februarie 2004, care stabileşte reguli comune privind compensarea şi asistenţa acordate pasagerilor în cazul refuzului la îmbarcare şi al anulării sau întârzierii zborurilor, constituie contravenţii neacordarea de către un transportator aerian a drepturilor băneşti compensatorii, în condiţii legale, neinformarea pasagerilor de către transportatorul aerian.

Astfel, după caz, amenzile sunt cuprinse între 300 şi 2.500 de lei şi se aplică transportatorului aerian, individual, pentru fiecare pasager pentru care se constată nerespectarea obligaţiilor ce îi revin transportatorului potrivit Regulamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici