ANRE scade preţul gazelor cu 5% la 1 iulie

Preţul gazelor naturale va scădea cu 5% la 1 iulie, iar cel al electricităţii va fi redus pentru consumatorii eligibili, precum firmele, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) analizând încă dacă este posibilă diminuarea tarifelor şi la energia electrică pentru populaţie.

21 afișări
Imaginea articolului ANRE scade preţul gazelor cu 5% la 1 iulie

ANRE scade preţul gazelor cu 5% la 1 iulie (Imagine: Mediafax Foto)

"Va fi o scădere a preţului energiei la consumatorii eligibili, pentru că trebuie să ajutăm economia", a declarat, marţi, preşedintele ANRE, Petru Lificiu, la închiderea conferinţei Eurelectric.

El a adăugat că dacă va fi luată decizia de a se reduce şi preţul energiei furnizate populaţiei, această scădere va fi de o cifră.

În ultima perioadă cererea de energie în cazul companiilor a scăzut, în timp ce în cazul populaţiei a crescut, a precizat el.

Lificiu a declarat, luni, că ANRE analizează două scenarii, respectiv scăderea preţului energiei electrice pe categorii de consumatori, ca IMM-urile, şi reducerea preţului pentru toţi consumatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici