ANSVSA: Un alt focar de pestă porcină africană a fost închis în judeţul Satu Mare

Vineri, 24 august, a fost stins un alt focar de pestă porcină africană, diagnosticat de la începutul lunii iulie a acestui an, într-o gospodărie din localitatea Sărăuad, judeţul Satu Mare, arată un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor - ANSVSA.

575 afișări
Imaginea articolului ANSVSA: Un alt focar de pestă porcină africană a fost închis în judeţul Satu Mare

ANSVSA: Un alt focar de pestă porcină africană a fost închis în judeţul Satu Mare

„Absenţa virusului bolii a fost demonstrată de LSVSA Satu Mare, prin rezultatele de laborator negative efectuate pe cele 1.581 de probe recoltate de la porcii din zona de protecţie şi din zona de supraveghere (pe o rază de 10 km)” menţionează Autoritatea.

În zonele cu risc major din localitatea Sărăuad au fost efectuate dezinfecţii riguroase şi a fost interzis accesul persoanelor în gospodăriile din localitate.

„Pe această cale, DSVSA Satu Mare mulţumeşte locuitorilor din zonă, crescătorilor de animale, care au înţeles să sprijine autorităţile în aplicarea acţiunilor necesare şi reia apelul către cetăţeni de a sprijini în continuare autorităţile în aplicarea şi respectarea măsurilor necesare pentru a preveni răspândirea virusului PPA şi pentru a limita efectele bolii”, se arată în comunicat.

„Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Satu Mare, sau oricărei autorităţi locale. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie”, precizează ANSVSA.

„Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi economic”, menţionează Autoritatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici