Anton Anton: Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au o "conversaţie timidă"

Ministrul Educaţiei, Anton Anton, a declarat, joi, la Timişoara, că ministerele Educaţiei şi Sănătăţii ar trebui să aibă o relaţie mai bună, acum ele având doar "o conversaţie timidă".

26 afișări
Imaginea articolului Anton Anton: Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au o "conversaţie timidă"

Anton Anton: Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au o "conversaţie timidă" (Imagine: Mediafax Foto)

Anton Anton a vizitat, joi, Spitalul Judeţean din Timişoara, unde a discutat cu conducerea unităţii medicale despre posibilitatea întăririi relaţiilor între clinicile universitare şi Universitatea de Medicină, context în care a informat conducerea unităţii medicale că relaţia spital - student trebuie "instituţionalizată".

În acelaşi context, ministrul Educaţiei a afirmat că şi-ar dori o colaborare mai bună între ministerele Educaţiei şi Sănătăţii, deoarece acum nu există o relaţie între cele două ministere, acestea doar "conversează timid".

"Eu cred că relaţia dintre Ministerul Educaţiei şi Sănătăţii ar trebui să fie mai bună, aceasta nu există, ne conversăm timid doar", a spus Anton Anton.

Acesta a declarat că vizita de la Spitalul Judeţean Timişoara nu a avut un scop electoral, ci unul de informare a conducerii că trebuie instituţionalizată relaţia spital-student, dar nu din iniţiativa ministerelor, ci a profesorilor şi medicilor.

"Nu am arborat niciun însemn al PNL şi nu am făcut campanie electorală. Am venit în spital pentru că una dintre cele mai mari probleme ale ministrului Educaţiei este relaţia dintre clinicile universitare şi universităţile de medicină. (...) În spital sunt două amfiteatre care nu sunt pentru medici, ci pentru studenţi. Amfiteatrele sunt ale spitalului, iar banii pentru ele nu pot veni decât de la comunitatea locală, nu există nicun fel de înţelegere între Unviersitatea de Medicină şi Spital. Cred că acest gen de relaţii trebuie instituţionalizat şi clarificat, dar nu de sus în jos, cred că trebuie clarificate la nivelul de aici”, a spus Anton Anton.

Ministrul Educaţiei a mai vizitat şi câteva şcoli din Timişoara, unde s-a întâlnit cu profesorii şi elevii cu care a discutat despre posibilităţi de utilizare eficientă a spaţiului.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici